Sanningen bakom Viktor Frisks kollaps i Fångarna på fortet

Viktor frisk sjuk på Fångarna på fortet
Viktor Frisk tvingades avbryta inspelningarna av Fångarna på fortet. Nu berättar han varför. ”Jag kämpade väldigt mycket med mig själv”, säger han.
Annons

Det klassiska programmet Fångarna på fortet har precis börjat gå på TV4 igen. I säsongens andra program tävlar artisten Viktor Frisk, 23, med sitt lag bestående av youtubern Ida Warg och Talangs hårdrockare Oliver Rytting.

Halvvägs genom programmet tvingas han att avbryta inspelningarna. I avsnittet får man se hur han blek ligger på en sjukhusbrits med en läkare bredvid sig, men den enda förklaringen tittarna får är att han blev yr och matt. För Hänt berättar nu Viktor vad det var som egentligen hände:

Annons

– Vi spelade in programmet under en period där jag hade, kanske inte en livskris, men jag hade det svårt med dels mig själv och det var mycket runt omkring. Mitt under den perioden åkte jag och spelade in Fångarna på fortet vilket kanske inte var det bästa så här i efterhand, men jag tyckte att det skulle bli kul att komma iväg lite, berättar han.

Viktor säger att det var mycket som hände i hans privatliv just då, och att han var svag både psykiskt och fysiskt.

– Det var en period i mitt liv där jag kämpade väldigt mycket med mig själv, med ångest, det här hjulet av psykisk ohälsa vilket kan komma ibland när det dyker upp saker i livet man inte har räknat med, säger han.

Direkt när han påbörjade tävlingen insåg han att han mådde dåligt. Riktigt dåligt.

– Jag ville bara hem, jag ville därifrån och jag kunde inte stötta mitt lag så som jag hade velat. Jag hade både feber, kände mig yr och inte alls on game att stå och göra massa celler.

Han valde själv att avbryta och blev omedelbart omhändertagen av läkarteamet på plats. För att få upp hans blodsocker gav de honom banan och choklad. I slutet av programmet kände han sig stark nog att komma tillbaka för att hjälpa sina lagkamrater i en sista tävling.

Viktor har tidigare öppnat upp sig om sin psykiska ohälsa, och uppmanar andra att också våga prata om det.

Lider du av psykisk ohälsa – kontakta en specialistmottagning för psykiatri direkt eller kontakta en vårdcentral. Vid akuta behov uppsök en psykiatrisk akutmottagning.

FOTO: Ibl, TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…