Sanningen bakom mystiska sjukdomarna i Farmen – TV4 avslöjar orsaken

Sanningen bakom mystiska sjukdomarna i Farmen – TV4 avslöjar orsaken
Flera av deltagarna i Farmen har drabbats av magsmärtor, och nu förklarar produktionen vad det beror på.
Annons

I årets säsong av ”Farmen” på TV4 har deltagarna åkt på några sjukdomar. De har varit flera som känt sig hängiga, men i det senaste avsnittet får vi se att de är flera av dem som drabbats av samma symptom – samtidigt. Gustav Anestam, 28, har svårt att både ta sig upp ur sängen på morgonen och få i sig någon mat på grund av smärtar i magen, och Stella Kibona, 32, och Dee Omar, 28, känner av samma smärta.

Annons

– Det är mjölken som gör att man mår dåligt. Tror jag i alla fall. Idag har jag varit på toaletten några gånger och det gör ont alltså. Det skär, förklarar Dee och Gustav är enig med henne:

– Jag har jätteont, det är som att det skär i magen hela tiden.

Annons

Anders Edholm som är pressansvarig för programmet förklarar att det beror på att att mjölken som deltagarna får i sig har en annan bakteriekultur än den mjölk som vi vanligtvis dricker och kan köpa i matbutiker.

– Det är ju opastöriserad mjölk direkt från korna som deltagarna dricker. Den mjölken har en annan bakteriekultur än vad man kanske är van vid och man kan få ont i magen, berättar Anders Edholm för Hänt och fortsätter:

– Deltagarna har heller inget kylskåp så hållbarheten på mjölken blir kortare. Men exakt vad som orsakade magsmärtorna denna gång är dock oklart. Deltagarna mådde i alla fall ganska snart bättre och ingen blev allvarligt sjuk.

Och som tur är var det ingen av deltagarna som blev allvarligt sjuk av drycken.

Alla deltagare i Farmen 2018:

Foto: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…