Samir Badrans vädjan efter utbrändheten: ”Be om hjälp”

Samir Badran och Viktor Frisk
Samir Badrans hektiska liv orsakade utbrändhet hos artisten. Nu skickar både han och Viktor Frisk ut en uppmaning till sina följare.
Annons

Samir Badran, 28, har de senaste åren haft fullt upp. Han har tävlat i Let’s Dance, Melodifestivalen, turnerat över hela Sverige tillsammans med sin parhäst Viktor Frisk, 23, och nyligen släppte de två en bok tillsammans. Allt slit och hårt jobb har till slut gjort att Samir drabbats av utbrändhet. 

I ett inlägg på sin Instagram för några veckor sedan beskrev han vad det stressiga livet hade gjort med honom. 

Annons

”Under sista månaderna har jag tyvärr drabbats av någon typ av utbrändhet, jag kan inte säga exakt vad som hänt me mig men kan beskriva känslan med att jag känner mig ”full”. Det snurrar i mitt huvud, min syn försämras konstant, jag har myrornas krig i mitt synfält (sök visual snow på youtube), jag har börjat få självmordstankar.”

Annons

Efter det tog han en paus från både jobb och det sociala livet. Viktor gör just nu deras bokrelease ensam så att Samir ska kunna vila ut ordentligt. Viktor har även genomfört vissa spelningar helt ensam och på sin Instagram story har han nu gått ut med en uppmaning.

”Att gå in i väggen är på riktigt, och det kan vara livsfarligt. Samir älskar det han gör, han älskar den här boken, och han HATAR att ta det lugnt. Men även det man älskar kan också skada en, om man inte checkar ut i tid. Så gör som Samir. Ta det på allvar. Om du märker att du inte kan bromsa själv: be nån om hjälp.” skriver Viktor. 

Annons

 Samirs hyllning till Viktor efter stödet

Samir skriver nu i ett nytt inlägg på Instagram att han verkligen ville göra bokreleasen men att han helt enkelt inte hade kraft nog att genomföra den. Efter de senaste veckornas återhämtning börjar han äntligen känna sig bättre och han börjar hitta tillbaka till glädjen igen. Även han uppmanar de som mår dåligt att våga ta en paus i livet.

”Jag fattar att du inte vet hur. Jag fattar att du tänker att du kommer att bli helt jävla galen om en enda människa till säger åt dig att ta det lugnt. Men be om hjälp. Fråga nån du litar på. Kanske har de själva varit utbrända men aldrig berättat det. Vi ses igen så snart det går. Tro mig, ja e fett stark. Mina mål starta för tidigt, och min stress har alltid varit för hög. Men men, ja e snart back!”

Han passar också på att tacka Viktor för det fina stödet han har fått under utbrändheten.

”Sjukt mycket kärlek till Viktor som täcker för mig. Han jobbar hårt nu, för er skull och för min skull. Ge honom kärlek för det, han förtjänar det.” skriver Samir Badran.

View this post on Instagram

Jag ville verkligen göra det här boksläppet. Men jag fick aldrig kraften, jag hade inte orken till något längre. Inget var roligt längre, att stå på scen var inte lika spännande, när folk sprang och skrek när jag gick förbi blev bara jobbigare, att grabbar på stan high-five:a mig och sa att jag var ”kung” blev bara en overklig del av min vardag. Jag tyckte bara att allt kändes fake. Jag sov dåligt och livet kändes värdelöst. HUR? Mitt liv är väl fett nice? Är inte alla artister/skådespelares och sociala medie-personers liv fett bra? Spela ingen roll vad du har när detta händer dig, spelar ingen roll hur rik du är eller vilken tjej du har. Den här ”i väggen”-grejen är på riktigt. Hjärnan vill krossa dig och trycka ner dig, hjärnan kan göra så att du ser saker, hör saker och gör saker du inte vill. Det är bättre nu, och jag jobbar på det. Jag börjar få tillbaka min glädje igen. Träning, familj och mina RIKTIGA vänner funkar bäst för mig. Så för alla er som inte lyssnar på eran kropp och kör för hårt, lyssna på eran kropp och psyke. Att ta det lugnt ör inte kul om man är som jag, hatar att vila, jag älskar människor och rörelse + spontanitet i mitt liv. Om du är i närheten av att bränna ut dig: våga checka ut. Jag fattar att du inte vet hur. Jag fattar att du tänker att du kommer att bli helt jävla galen om en enda människa till säger åt dig att ta det lugnt. Men be om hjälp. Fråga nån du litar på. Kanske har de själva varit utbrända men aldrig berättat det. Vi ses igen så snart det går. Tro mig, ja e fett stark. Mina mål starta för tidigt, och min stress har alltid varit för hög. Men men, ja e snart back! 🙂 Till dess: sjukt mycket kärlek till Viktor som täcker för mig. Han jobbar hårt nu, för er skull och för min skull. Ge honom kärlek för det, han förtjänar det. Jag berättar mer om detta i boken. ❤️

A post shared by SAMIR BADRAN (@samirbadrans) on

FOTO: TV4, IBL/Karin Törnblom

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…