Robinson-Robbans kris efter ingreppet – förlorade allt

Robinson-Robbans kris efter ingreppet – förlorade allt
En misslyckad operation satte stopp för Robert "Robinson-Robban" Anderssons skidkarriär. Som konsekvens lider han av kroniska smärtor. Nu berättar han om självmordstankarna och de svåra åren.
Annons

Robert ”Robinson-Robban” Andersson, 43, hade som ung en lovande framtid som skidåkare. Han drogs också med ryggproblem och en läkare beslutade om en ryggoperation.

– Jag var rätt duktig, gick skidgymnasium. Jag hade drömmen att bli bäst i längdskidåkning någon gång. Då var det en läkare som fick en snilleblixt och sa: ”Vi opererar din rygg” – även fast de inte kunde hitta något fel på den egentligen. Efter operationen var det kört. Jag hade ryggskott på löpande band och ryggen pajade. När jag var 20 år gammal var det kört, det dras jag med hela tiden, säger Robert Andersson i en intervju i P5 Stockholm Morgon.

Annons

På grund av den misslyckade operationen drogs han med svåra smärtor. Det gjorde det svårt att jobba och framtiden såg mörk ut. Under en period ville han ta sitt liv.

– Jag hade några mörka år där när jag var i 21-22-årsåldern, då jag funderade på att ta livet av mig var och varannan dag. Och då hade jag mindre ont i ryggen än vad jag har i dag. I dag är det riktigt jävligt, säger Robert Andersson.

Annons

De svåra smärtorna följer honom genom livet och blir bara värre och värre. Robert berättar att han lider dygnet runt. Men tankarna på självmord är numera långt borta.

– Jag tänker så här: om jag jämför med döden så är allting bättre. Det är en omvänd psykologi för att lura mig själv. Jag är väl inte den enda människan som haft tankar om döden. Jag har inte berättat, mer än för mina närmaste, säger Robert Andersson.

Robert ”Robinson-Robban” Andersson medverkade i ”Expedition Robinson” 1998. Han har i efterhand sagt att han ångrade sin medverkan i dokusåpan.

FOTO: IBL

Dela på:
Annons
Laddar