Raseriet mot gravida Kate Middleton – efter nya bilderna

Raseriet mot gravida Kate Middleton – efter nya bilderna
Gravida Kate Middletons klädval på galan har skapat ramaskri.
Annons

Under söndagen gick den brittiska filmgalan Bafta-galan av stapeln. Och likt många andra galor tog stjärnorna tillfället i akt att protestera mot de övergrepp och trakasserier som kvinnor utsätts för i branschen.

Annons

Till Bafta-galan kom många av kvinnorna, bland andra Jennifer Lawrence och Angelina Jolie, i svarta outfits för att uppmärksamma ämnet. Just svart klädkod gällde även på Golden globe-galan i början av januari, och de svenska kändisarna gjorde samma val när Guldbaggegalan gick av stapeln. Men en av Bafta-galans mest eminenta gäster trotsade klädkoden – hertiginnan Kate Middleton gjorde istället entré i en grön klänning från Jenny Packham. Den enda svarta detaljen i outfiten var det sidenband som satt under bysten.

Anledningen till att Kate inte valde att bära svart även hon, var helt enkelt att kungligheter ska i möjligaste mån vara neutrala, opolitiska.

Annons

Hennes val av klänning förbryllade och upprörde ändå tittarna till den mån att de rasade mot Kate på sociala medier, något People var först att uppmärksamma.

”Kan någon förklara för mig varför Kate Middleton inte kunde bära svart i några timmar för en viktig sak?”, skriver en person.

”Jag vet att kungligheter inte ska blanda sig i ’protester’ och annat…. Men hade det verkligen varit så illa för Kate Middleton att bära svart?”, undrar en annan.

FOTO: Ibl

Dela på:
Annons
Laddar