Prinsessan Sofia om situationen i kungafamiljen: ”Inget annat val”

Prinsessan Sofia om situationen i kungafamiljen
Prinsessan Sofias liv förändrades när hon gifte sig med sin drömprins, prins Carl Philip, för drygt tre år sedan. Nu berättar hon om den svåra tiden då hon inte trodde att hon skulle klara av rollen som prinsessa.
Annons

Prinsessan Sofia, 34, gifte sig med prins Carl Philip i juli 2015 och med det förändrades hennes liv för alltid. Paret träffades under sommaren 2009 och det sa klick direkt.

Idag är prinsessan Sofia mamma till de små prinsarna Alexander, 2, och Gabriel, 1. Med sin roll som prinsessa har Sofia fått ta farväl av sitt gamla liv. Livet som en del av svenska kungafamiljen innebär en roll i offentligheten – för både henne själv och för hennes och prins Carl Philips barn.

Annons

I SVT:s årliga program Året med kungafamiljen berättar prinsessan Sofia mer om sitt arbete och vad det innebär för henne.

Annons

– Livet har givetvis ändrats ganska mycket. Det har ju ändrats mycket även personligt, jag har ju blivit mamma och klev in i min roll som prinsessa med ett nytt jobb och hela den biten. Så det har hänt ganska mycket. Men jag tycker att mestadels har det varit väldigt positivt. Innan stod man med en fot i båda världarna. Nu är det här mitt jobb, det är mitt uppdrag, säger prinsessan Sofia i programmet.

Av reportern får prinsessan Sofia frågan om hon någonsin ångrat sig, något hon svarar nej på. Hon ser inte sig själv som en person som ångrar sådant hon gjort.

– Man gör ju sina val. Jag kunde ju ha valt att inte vara i den här världen, men då skulle jag också gå miste om mitt livs kärlek och mina två barn som jag har idag, säger prinsessan Sofia.

Annons

Har accepterat sin situation

Prinsessan Sofia säger i Året med kungafamiljen att det svåraste med det offentliga livet har varit att vänja sig vid att folk oftast vet vem hon är och att inte tappa bort sig själv bland de förväntningar som kan finnas på en prinsessa.

Hon får frågan om hon tycker att det är svårt att ha blickarna på sig.

– Jag har tyckt att det varit jättejobbigt. För några år sedan så visste jag inte om jag skulle klara av hela den biten, att vara så offentlig. Jag tycker att det är mycket bättre nu, säger prinsessan Sofia och fortsätter:

– Jag tror vi människor är väldigt anpassningsbara och jag har funnit en acceptans i det här. Jag har inget annat val just nu. Man lär sig att leva med det.

Året med kungafamiljen visas på SVT den 28 december.

FOTO: IBL

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…