Prinsessan Madeleines bebislycka – Chris första ord om förlossningen: ”Det blev en liten…”

Prinsessan Madeleines bebislycka – Chris första ord om förlossningen:
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har fått sitt tredje barn. Det meddelade hovet och den stolta fadern under fredagsmorgonen: "Vi är mycket glada över tillökningen i vår familj och att Leonore och Nicolas har fått sitt efterlängtade syskon. De ser mycket fram emot att träffa sin nya lillasyster".
Annons

Nu kan prinsessan Madeleine, 35, och maken Chris O’Neill titulera sig trebarnsföräldrar.

Under fredagsmorgonen meddelade Kungahuset via sin hemsida att makarna nu har fött sitt tredje barn, som var beräknat till mitten av mars.

Annons

– Riksmarskalksämbetet har glädjen att meddela att H.K.H. Prinsessan Madeleine fredagen den 9 mars 2018 klockan 00.41 nedkom med ett friskt och välmående barn på Danderyds sjukhus, skriver Svante Lindqvist, riksmarskalk.

– Såväl mor som barn mår bra.

En stund efter att det första beskedet kom skickade hovet ut ett pressmeddelande där Chris O´Neill uttalade sig om förlossningen.

– Vi är mycket glada över tillökningen i vår familj och att Leonore och Nicolas har fått sitt efterlängtade syskon. De ser mycket fram emot att träffa sin nya lillasyster, säger herr O’Neill.

Chris var med under hela förlossningen och den lilla flickan vägde 3465 gram och var 50 centimeter lång.

Prinsessan Madeleine och maken Chris har sedan tidigare Leonore, 4, som föddes i New York och Nicolas, 2, som såg sitt första ljus på Danderyds sjukhus.

Annons

Denna graviditet avslöjades redan i augusti, när det fortfarande var sju månader kvar tills beräknad förlossning. Kungliga graviditeter brukar meddelas mycket senare, men denna gång var hovet tvungna att blixtsnabbt krishantera. Detta efter att Madeleine under en brunch på Hotel Diplomat med sina vänner ska ha berättat de goda nyheterna – men orden nådde även andra gästers öron.

– På hovet vill vi vara proaktiva i kommunikationen och då gjorde vi en bedömning att det var bättre att ge korrekt information på en gång och att det kommer från rätt källa, det vill säga hovet, berättade Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, för Expressen.

Madeleine har mått bra under hela graviditeten bortsett från ryggvärk, vilket blev känt i samband med Nobel i december då hon inte närvarade under middagen.

– I sammanhanget kan det vara värt att komma ihåg att Madeleine närvarade vid sin brors bröllop 1,5 dag innan hon födde prins Nicolas, så när hon säger till mig att hon inte klarar av att sitta still i 5,5 timme på grund av helt normala krämpor som kan uppstå i samband med havandeskapet, då vet jag att det är läge att lyssna, berättade Chris i en intervju med King i början av februari.

Det är oklart när prinsessfamiljen återvänder till London, där de har sitt permanenta boende. Sedan i början av februari har Madeleine, Chris och barnen varit i Sverige i väntan på att bebisen skulle komma. Nu är hen här.

– De är självklart väldigt tacksamma och glada över den nya familjemedlemmen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Aftonbladet.

Härligaste syskonparet – här bevisar Leonore och Nicolas att älskar varandra (och att busa):

Foto: Ibl

Dela på:
Annons
Laddar