Prinsessan Madeleine i huvudroll för TV3-serie – då sänds den

Prinsessan Madeleine i huvudroll för en helt ny dokumentärserie på TV3.
I början av sommaren släppte prinsessan Madeleine barnboken Stella och hemligheten som gjorde succé. Nu tar hon steget in i filmbranschen – och tar sig an en huvudroll direkt.
Annons

Prinsessan Madeleine, 37, har ständigt mycket på sin agenda. I höstas gick flyttlasset till USA med maken Chris O’Neill, 45, och barnen Leonore, 5, Nicolas, 4, och Adrienne, 1. Efter flytten syntes hon mer sällan på kungliga uppdrag, men har istället haft en rad andra bollar i luften. Under året som gått har hon hunnit vara mammaledig, fortsätta med sitt arbete i barnrättorganisationen World Childhood Foundations verksamhet och även släppa en barnbok.

Det var i slutet av förra året som det avslöjades att prinsessan Madeleine skulle ta en ny riktning i karriären och bli författare. I juni släpptes hennes alldeles egna barnbok Stella och hemligheten, som hon skrivit ihop med Karini Gustafson-Teixeira och Marie Oskarsson.

Annons

Annons

Boken vänder sig till barn på lågstadiet och deras föräldrar och lägger stort fokus på självkänsla och integritet. Tanken är att den ska ge barnen styrka att våga stå upp för sig själva och våga säga ifrån när det behövs.

– Med boken vill vi belysa frågor som är svåra att prata om. Vi hoppas att boken kan bidra till samtal mellan barn och vuxna kring svåra frågor om gränsdragningar, barns rättigheter och hur man kan hantera dessa situationer, sa prinsessan Madeleine då i ett pressmeddelande från Hovet.

Prinsessan Madeleine i ny dokumentärserie

Men prinsessan Madeleines framtidsvisioner slutar inte där. Nu tar hon ännu ett steg i karriären och denna gången som huvudrollen i en helt ny tv-serie, vilket Svensk dam var första att rapportera om. Den kungliga tv-serien håller just nu på att spelas in – och vid hennes sida i projektet finns mamma drottning Silvia, 75.

– Det är en dokumentärserie i sex delar om drottning Silvia, prinsessan Madeleine och Childhood, och den görs för TV3, säger Åsa Andreasson Åkerström, informationsansvarig på Childhood, till Svensk Damtidning.

I slutet av året börjar tv-serien sändas på TV3 och i avsnitten får tittarna följa prinsessan Madeleine och drottningen under deras arbete för World Childhood Foundation. Organisationen grundades 1999 av drottning Silvia och firar 20-årsjubileum i år.

FOTO: TT/Karin Törnblom, TT/Patrik Österberg

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…