Prinsessan Madeleine avslöjar hemliga projektet: ”Längtat”

Prinsessan Madeleine berättar om nya barnboken, Stella och hemligheten.
Det har länge pratats om prinsessan Madeleines hemliga projekt – att skriva en egen barnbok. Nu bryter hon tystnaden kring projektet och berättar om barnboken Stella och hemligheten.
Annons

Det är två år sedan prinsessan Madeleine, 36, först pratade om att hon ville ge ut en barnbok. Under åren som gått har det varit tyst kring arbetet. Nu har nya detaljer om det hemliga projektet kommit.

Prinsessan Madeleine har länge varit engagerad i stiftelsen World Childhood Foundation som är en barnrättsorganisation som arbetar med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn. Childhood grundades av drottning Silvia 1999.

Annons

Lagom till stiftelsen Childhoods 20-årsjubileum berättar prinsessan Madeleine att hon skrivit barnboken Stella och hemligheten. Boken har tillkommit i samarbetet med Karini Gustafson-Teixeira och Marie Oskarsson. Stella och hemligheten är illustrerad av Stina Lövkvist.

Annons

Boken ges ut av Bonnier Carlsen i samarbete med World Childhood Foundation.

Madeleine berättar om boken

Boken riktar sig till lågstadiebarn och deras föräldrar och handlar om integritet, självkänsla och förtroenden. I ett uttalande från Hovet berättar prinsessan Madeleine om arbetet med boken.

Under flera år har vi längtat efter att vår bok ska bli verklighet. Vi hoppas att boken kan bidra till samtal mellan barn och vuxna kring svåra frågor om gränsdragningar, barns rättigheter och hur man kan hantera dessa situationer”, säger Prinsessan Madeleine i ett pressmeddelande.

Boken Stella och hemligheten kommer att ges ut i början av juni 2019.

Annons

Prinsessan Madeleine bor sedan en tid tillbaka med sin familj, maken Chris O’Neill, 44, och barnen prinsessan Adrienne, 10 månader, prinsessan Leonore, 4, och prins Nicolas, 3, i Miami i USA. Men i samband med 20-årsfirandet av stiftelsen Childhood väntas hon komma tillbaka till Sverige.

Jubileet kommer att firas med en storslagen välgörenhetsmiddag. Festen kommer att äga rum på restaurang Tyrol på Gröna Lund i Stockholm.

FOTO: IBL/Utrecht, Robin, IBL/Karin Törnblom

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…