Prins Harrys ilska efter nya uppgifterna om Dianas död: ”William och jag vet…”

Prins Harrys ilska efter nya uppgifterna om Dianas död:
Prinsessan Diana gick ett tragiskt liv till mötes. Hon förolyckades i en bilkrasch 1997. Efter sig lämnade hon sina två söner, prins Harry och prins William. Hon var bara 36 år när hon dog. Nu öppnar prins Harry upp om sin mammas död och lägger all skuld på de paparazzis som jagade henne in i döden...
Annons

Prinsessan Diana av Wales var en mycket älskvärd kunglighet i England. När dödsbeskedet kom den augusti 31 augusti 1997, lämnade hon en hel värld i sorg.

Diana, bara två månader innan hennes död.

Framförallt sörjdes hon av sina två söner som fick ta emot nyheten om att deras mamma gått bort i en tragisk bilolycka i Paris – detta efter att ha blivit förföljd i en tunnel. Nio franska paparazzi-fotografer och en mängd andra motorfordon jagade henne ända in i döden. Chauffören Henri Paul, som även han omkom, ska vid tillfället varit alkoholpåverkad.

Annons
Diana omkom i den tragiska bilolyckan 1997.

Nu, tjugo år efter Dianas död, berättar yngste sonen Prins Harry om skräcknatten. Harry som endast var tolv år gammal när hans mamma gick bort, fick växa upp resten av livet utan en modersfigur.

Prins Harry med prinsessan Diana i Saint-Tropez bara en månad innan dödskraschen.

I en intervju med BBC One inför den kommande dokumentären ”Diana 7 dagar” ger han sin syn på de fotografer som jagade henne. Han klandrar dem alla för sin mammas död:

– En av de svåraste sakerna att inse var att de människor som jagade henne in i tunneln var samma personer som tog bilder på henne när hon fortfarande låg döende bak i bilen, säger han och fortsätter:

Annons

– William och jag vet det. Vi har fått veta det av ett flertal gånger av personer som verkligen vet att så var fallet.

Han nämner även vilka skador hon dog av och klandrar fotograferna för att de dels ledde in hans mamma i döden, men också valde att inte ge en hjälpande hand. Detta är något prinsen än idag är djupt besviken på.

– Hon hade ett flertal huvudskador men hon var helt vid liv i baksätet, och de människor som orsakade olyckan, tog bilder på henne istället för att hjälpa till medan hon höll på att dö.

– Och sedan lyckades alla dessa bilder hamna i nyhetsdeskarna i detta land, avslutar han.

Prins William, Dianas bror, prins Harry och prins Charles under begravningscermonin.

 

Prinsessan Dianas kista.

På söndag sänds hela dokumentären på BBC One.

Foto: Ibl

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…