Peter Harryson tvingas att lämna sitt eget hem: ”Jag kan inte röra mig”

Peter Harryson tvingas att lämna sitt eget hem:
Peter Harryson och hustrun Charlotte Kuylenstierna har i många år njutit skärgårdsliv på ön Åstol utanför Marstrand. Nu tvingas paret lämna sin älskade ö och flytta till Göteborgs innerstad.
Annons

Orsaken bakom flytten är Peter Harrysons, 69, hälsa. Tv-profilen lider av artros och har svårt att gå.

– Jag blev så skröplig. Jag kan inte gå så bra längre, mina knän har slutat fungera. Det var för mycket backar och dalar och knaggliga stenar där ute. Dessutom var huset tre våningar, så man måste gå en trappa upp till köket och en trappa upp till sovrummet, säger Harryson till News 55.

Att han har svårt att gå tycker Peter är naturligt.

Annons

– Jag har inga problem. Men jag kan inte gå så ofta och så bra som jag kunde förr. Jag kan inte röra mig. Jag är 70 bast så det är inte så märkvärdigt. Det finns ju 70-åringar som hoppar omkring, men de är ju få. De är ju undantagen, har Peter Harryson tidigare sagt till Expressen.

Peter skräms inte av döden.

Annons

– Det har aldrig varit skrämmande för mig. Men en sak är klar, det går inte en dag utan att jag tänker på döden. Det ska ju sluta någon gång, det är det enda man vet helt bestämt, att livet kommer att ta slut. Varför kämpa emot? Försök göra det bästa möjliga av tiden du har kvar här istället, säger han till News 55.

Peter och hustrun Charlotte Kuylenstierna, 69, har varit gifta i 45 år.

Foto: IBL

Dela på:
Annons
Laddar