Pernilla Wahlgren försvarar Benjamin Ingrosso efter kritiken

Pernilla Wahlgren och Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrossos talang blir ofta ifrågasatt. Många menar att han bara är ett kändisbarn. Nu försvarar mamma Pernilla Wahlgren sin son.
Annons

Snart är det dags för Melodifestivalen 2019 att gå av stapeln. Förra året var det Benjamin Ingrosso, 21, som vann allting och fick representera Sverige i Eurovision song contest i Portugal.

Benjamin Ingrosso har länge stått på scenen och redan som 9-åring vann han Lilla Melodifestivalen. Därefter har han medverkat i otaliga musikaler, släppt musik och vunnit hela Let’s dance 2014. Trots det blir hans talang ofta ifrågasatt.

Annons

I SVT:s årskrönika om Melodifestivalen 2018 fick tittarna se hans resa från osäker låtskrivare till självsäker artist. Att han skulle tävla i Melodifestivalen var inte självklart från början då han trivdes mer som låtskrivare än på scenen. En av de som upptäckte Benjamin Ingrosso och som tidigt såg hans talang var skivbolagsdirektören Ola Håkansson.

Annons

– Jag var ganska övertygad om att om folk får höra hans musik så kommer all de här konstiga idéerna om att han vuxit upp i en sådan familj och det är si och så och att han har åkt på räkmacka, allt det där kommer försvinna därför att det är så bra, säger Ola Håkansson i programmet. 

Hyllas som låtskrivare och artist

Benjamin Ingrosso får ofta frågor i intervjuer om hur det är att vara ”kändisbarn” och vad han hade varit utan sin välkända familj bestående av bland annat mamma Pernilla Wahlgren – sångerska, pappa Emilio Ingrosso – dansare, mormor Christina Schollin –skådespelerska samt kusinen Sebastian Ingrosso – världsberömd DJ.

Annons

I programmet påpekar Ola Håkansson att Benjamin Ingrosso inte har nått framgång på grund av att han kommer från en kändisfamilj. Istället beskriver han artisten som otroligt talangfull.

– Jag vet knappast någon av de yngre artisterna som skriver på det viset, säger han. 

Pernilla Wahlgren försvarar Benjamin Ingrosso

Även mamma Pernilla Wahlgren försvarar sin son. På sångerskans blogg kommenterar en läsare att hon precis har sett årskrönikan och att hon håller med Ola Håkansson. Utan talang hade Benjamin Ingrosso ändå inte tagit sig någonstans menar hon, trots att han har många bra kontakter via sin familj. Pernilla Wahlgren tycker inte heller hon att sonen har glidit på någon räkmacka. 

”Nä, som så kallat kändisbarn måste man ibland jobba ännu hårdare för att bevisa sin egen talang. Och man säljer knappast ut konserthus utan talang. Något som alla inte verkar förstå”, skriver hon.

FOTO: TT, IBL/Karin Törnblom

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…