Orosmolnet efter oväntade beskedet – därför kan prins Carl Philip stoppas

Orosmolnet efter oväntade beskedet – därför kan prins Carl Philip stoppas
Det kan vara kört för Carl Philip. Hans framtid inom racingtävlingarna är mycket oviss. ”Vi håller på att definiera våra satsningar”, säger Johan Meissner, presschef på Cyan Polestar Racing.
Annons

Prins Carl Philips, 38, stora passion i livet är snabba bilar. Han tävlar som bekant i STCC (Scandinavian Touring Car Championship) och har även instiftat priset ”prins Carl Philips Racing Pokal” för att utveckla unga racingtalanger. Exakt hur mycket prinsen brinner för sin rally blev svenska folket varse om i höstas när han lämnade nyförlösta prinsessan Sofia, 32, hemma med prins Gabriel, då två dagar, för att sticka ner med pappa kung Carl Gustaf, 71, till Anderstorp i Småland.

Annons

– Lördagens tävling är viktig och prins Carl Philip har i samråd med prinsessan Sofia beslutat sig för att delta i tävlingen, sade Margareta Thorgren, informationschef på Hovet, till TT.

– Kungen verkade vara på strålande humör, säger Marcus Stacke från Gnosjö.

Annons

Nu svävar Carl Philips framtida racingkarriär i fara. Anledningen: den biltyp av märket Volvo som prinsen körde, en TTA-bil, kommer att fasas ut.

– Det är en öppen fråga om prins Carl Philip och Björk kommer till start i årets Swedish GT. Och i så fall i vilken bil, står det i pressmeddelande från STCC.

I nuläget är det oklart om prinsen kommer få ställa upp.

– Vi håller på att definiera våra satsningar, säger Johan Meissner, presschef på Cyan Polestar Racing.

Foto: Ibl
Dela på:
Annons
Laddar