Bara 11 minuter naket i "Fifty shades of Grey" – men var är k*ken?

Bara 11 minuter naket i "Fifty shades of Grey" – men var är k*ken?

"Fifty shades of Grey" lever inte upp till förväntningarna. Var är den nakna manskroppen?

Aldrig tidigare har det sålts så mycket biobiljetter före en premiär. Kanske var det för att ”Fifty shades of Grey” har premiär lagom till alla hjärtans dag och folk vill ha lite inspiration till sina svennebanansexliv. Eller för att det varit en snackis i tre års tid att E.L James erotiska trilogi skulle bli film.

Förväntningarna på ”Fifty shades of Grey”-filmen var minst sagt höga när det var dags för galapremiär på Rigoletto i Stockholm igår. Det märktes också på antalet kändisar som hade sökt sig till biosalongen. Visserligen var det mestadels kvinnor, men de flesta hade en relation till böckerna. Alla förstod i alla fall handlingen i förväg, om BDSM-relationen mellan snuskigt rike Christian Grey (Jamie Dornan) och oskuldsfulla litteratur-studenten Anastasia Steele (Dakota Johnson).

Skärmavbild 2015-02-13 kl. 12.57.52

Dakota Johnsons “muffins” visas både en, två och säkert fem gånger i filmen.

Jag har läst böckerna, de är inte särskilt välskrivna. Jag såg filmen.

Filmen var ändå överraskande bra med tanke på E.L James fattiga och enkla språk, men ändå gick jag ut från filmsalongen med en fundering…

Vi skymtar en penisrot i en sekund

Under de totalt 11 minuter långa sexscenerna i den drygt två timmar långa filmen skymtar Dakota Johnsons muff förbi flera gånger, och kameran zoomar in på hennes styva bröstvårtor tills man nästan börjar gäspa uttråkat. MEN VAR ÄR KUKEN? Det enda som exponeras av Jamie Dornans dase är en skymt av en penisrot i ett par uppknäppta jeans. I EN SEKUND. ”Det är för att det inte ska bli porrfilm” säger kompisen. Men kom igen, kan inte ett manligt kön exponeras på samma sätt som ett kvinnligt kön på film idag utan att det anses vara porr?

Skärmavbild 2015-02-13 kl. 12.57.28

Jamie Dornan bjuder bara på lite fjunigt brösthår. Mer spännande än så här blir det inte…

Den lämnar inga snigelspår på biostolen

Mark Wahlberg visade penisen i ”Boogie Nights”. Eller egentligen var det en penisprotes, men ändå. I filmen ”Borat” visade både Borat och hans vän Azamat snopparna efter att Azamat runkat till en Pamela Anderson-bild. I dramakomedin ”Dumpad” blir Peter (Jason Segel) just dumpad av sin flickvän Sarah (Kristen Bell) medan han är spritt språngande. Ja, listan kan göras lång. Men i ”Fifty shades of Grey” där man förväntade sig mer naket, där lyser petter-niklas med sin frånvaro. En sak är i alla fall säker, något gladpack att slå in biostolen med behövs inte.

Som Aftonbladets filmkritiker Jan-Olov Andersson konstaterade i sin recension av filmen: ”Den får det inte att rycka till i baguetten”. Nej, och den lämnar inte snigelspår på biostolen heller…

Mer Fifty shades of Grey:

”Fifty shades of Grey” – här är den snuskiga legoversionen

Det här är en version av ”Fifty shades of Grey” vi mycket hellre vill se

Alla avskydde ”Fifty shades of Grey” – utom Blondinbella

FRÅN FÖRSTASIDAN