"Även griniga tantbögar kan behöva byta postnummer ibland"

Svenskarna är bäst i hela Europa på att vara singlar! Till och med finländarna är bättre än oss på att vara fler än en person i hushållet.

Cirka 46 procent av alla hushåll i Sverige är singelhushåll år 2014. Svenskarna är bäst i hela Europa på att vara singlar! Det är ju lite crazy egentligen. Man skulle ju tro att svenskarna var bäst i världen på att vara fler i hushållet än en person då vi har det så mörkt, kallt och eländigt en stor del av året. Till och med finländarna är bättre än oss på att vara fler än en person i hushållet.

“Svenskarna är bäst i hela Europa på att vara singlar”

Innan vi flyttade ihop var vi båda singlar under några år och även om vi längtade efter att träffa någon så led ingen av oss att vara singel. För lida som singel ska man inte göra i dagens Sverige. Nä, man skall vara lycklig som singelperson i dagens individualistiska samhälle. Hela livet som singel ska dofta ”Sex in the City”, man är alltid snygg och har brevlådan full med inbjudningar till fantastiska fester. Det är ju så det är att vara singel, eller hur?

Tony packar ner sitt bohag i Nyköping. Foto: Privat

Tony packar ner sitt bohag i Nyköping. Foto: Privat

Så när vi båda beslöt oss för att slå våra bohag ihop och skapa ett gemensamt hem så fanns ju en hel del vånda och frågor som snurrade i våra huvuden. Skulle vi trivas som sambos? Vem ska städa, och vem ska laga mat? Skulle vi bo i Tonys Nyköping, Alexanders Norrtälje eller skulle vi bryta upp helt från våra hemtrakter och flytta till en annan stad? Alla de här frågetecknen vimsade runt i skallen på oss båda två och vi lovar, det är inte lättare att ta steget att flytta ihop när man blir äldre. När man var i tjugonånting-åldern så var det bara att packa sina lådor, flytta ihop och vara härligt lyckliga.

“Att bli heltidssambos är inte alltid underbart och rosenskimrande”

När man är 40+ är det inte bara det att man har fler lådor att packa när man ska flytta, man förlorar sin plats i kön till en parkering som man väntat på i hundra år och utöver det kanske man också flyttar till ett annat postnummer precis när Postkodlotteriets ”Grannyran” slår till i området man flyttar från.

Flyttbilden anländer till Norrtälje! Foto: Privat

Flyttbilden anländer till Norrtälje! Foto: Privat

Nu har vi varit sambos sedan mitten av maj i år. Att bli heltidssambos är inte alltid underbart och rosenskimrande, men för varje dag som går så lär vi oss något nytt om och av varandra. Det är nog bra för två medelålders tantbögar att behöva kämpa lite ibland, och skita i förlorade parkeringsköplatser och Grannyror.

Det finns annat som är värt att kämpa för i livet.

Senaste nytt