Veterinärens häpnadsväckande möte med vilda elefanten – efter 12 år

Veterinärens häpnadsväckande möte med vilda elefanten

Veterinären Dr Pattarapol Maneeon tog hand om den skadade elefanten Plai Thang efter att ha hittat honom i skogen.
När han mötte den vilda elefanten ute i djungeln tolv år efter hände något fantastiskt – Plai Thang kom nämligen ihåg honom.
– Vi kom ihåg varandra och hälsade på varandra. Det var ett mycket speciellt ögonblick, har Pattarapol Maneeon berättat.

Veterinären Dr Pattarapol Maneeon från Thailand arbetar på Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation. För tolv år sedan hittade personalen en väldigt sjuk elefant i skogen i Rayong, i östra Thailand.

Elefanten, som döptes till Plai Thang, mådde inte alls bra och led av av trypanosomiasis som är en potentiellt dödlig infektionssjukdom. Men Pattarapol Maneeon vägrade att låta elefanten dö och tog hand om den. Han lyckades rädda den från den farliga sjukdomen och tog med honom till Forest Industry Organisation i provinsen Lampang för att kunna behandla honom ytterligare. Detta skriver Dr Pattarapol Maneeon själv i ett Facebook-inlägg.

Var aggressiv i början

Väl på plats vid Forest Industry Organisation upptäckte veterinären att elefanten Plai Thang var ganska aggressiv. Men han menar också att Plai Thang var väldigt intelligent och tillslut började han att ty sig till människorna som försökte hjälpa honom, något som har uppmärksammats i The Nation Thailand.

Det tog både tid och tålamod för veterinärn Pattarapol Maneeon att få elefanten helt återställd. Men tillslut var Plai Thang helt frisk och kunde sedan släppas tillbaka ut i det fria.

Avslöjar
DJURISKT Skansen-besökare i chock – björn sågs äta häst

Sträckte ut snabeln mot veterinären som räddat honom

Men nu, år tolv senare, hände något häpnadsväckande, något som veterinären själv har valt att dela med sig av på Facebook.

Pattarapol Maneeon var ute och vandrade i den skogen där elefanten tidigare hade släpps ut när han blivit frisk.

Då hörde han plötsligt ett ljud som han kände igen, nämligen ljudet av elefanten han räddade livet på för tolv år sedan.

Han fick syn på elefanten och började närma sig. Tillslut stod de så pass nära att han kunde sträcka ut handen mot elefanten som sträckte tillbaka sin snabel mot honom som att han kom ihåg honom.

Han har också lagt upp bilder där han visar upp det speciella mötet.

– Vi kom ihåg varandra och hälsade på varandra. Det var ett mycket speciellt ögonblick, har Pattarapol Maneeon berättat.

LÄS OCKSÅ: Mamman berättar: Min styvmamman försökte ge bort min ofödda dotter

LÄS OCKSÅ: Treårig pojke DOG under vanligt besök hos tandläkaren

FOTO: Privat/Facebook/Karin Törnblom/TT

Senaste nytt