Tvåbarnsmamman Priscilla ryter ifrån: ”Jag hatar moderskapet”

Foto: YOUTUBE/INSTAGRAM
En mamma har skapat rabalder på sociala medier. Anledningen?
Priscilla, som har två små barn, erkänner att hon hatar att vara mamma.
– Jag får ingen tid för mig själv. Det irriterar mig väldigt mycket och jag blir frustrerad, berättar Priscilla, i ett videoklipp.

Priscilla är från USA. Hon laddar upp dagliga videos om sitt liv på Youtube-kanalen Pfd Loves Life. Men ett klipp har fått internet att koka mer än vanligt.
Priscilla erkänner nämligen i en video på kanalen som är döpt till ”I Hate Motherhood”, på svenska: ”Jag hatar moderskapet” att hon inte alltid tycker det är så kul att vara mamma, rapporterar The Sun.

Priscilla är en hemmafru, som har hand om två barn. En treåring, samt en tvååring. I videon klargör hon att hon inte avskyr sina barn, men att hon känner att hon förlorat mycket frihet efter att ha skaffat barn. Att ta hand om sina barns varje behov har gjort att hon förlorat känslan av vem hon är, berättar hon i videon.

– Jag hatar att jag inte har mer tid för mig själv. Innan jag skaffade barn älskade jag att tillbringa tid med mig själv. I dag kan jag inte ens kissa själv, eller duscha, berättar Priscilla i videon.

”Jag fullkomligen dyrkar mina barn”.

”Jag hatar moderskapet”

– Enbart för att jag säger att jag hatar moderskapet, så betyder inte att jag har saknar kärlek för mina barn. Jag fullkomligen dyrkar mina barn, säger hon i videon med titeln ”I Hate Motherhood”.

Problemet för Priscilla är bilden och känslan för sig själv. Allt ställdes på ända efter att hon blev mamma, menar hon.

UNIKT Tvillingarna föddes med olika hudfärg

– När jag tänker på vem jag är, så kommer det upp en bild om vem jag brukade vara, berättar Priscilla.

Innan hon blev hemmafru drev hon ett företag. Att endast umgås med barn hela dagarna har gjort att hon saknar vuxet sällskap.

”Mitt vokabulär har blivit urkasst”

– Jag talar enbart med barn hela dagarna. Mitt vokabulär har blivit urkasst. Jag använder bara enkla ord dagarna långa, säger hon frustrerat i videon på youtube-kanalen.

– Saknaden av vuxet sällskap att komma i kontakt med är väldigt stark just nu, fortsätter hon.

Fadern, Gio, till barnet stöttar henne så mycket det går i vardagen, berättar hon. Men det har varit en väldigt svår period att anpassa sig helt till att enbart vara med barnen.

– Jag brukade tjäna mina egna pengar, nu lever vi i en delad ekonomi, förklara hon och fortsätter:

– Gio säger alltid: ”Det är är våra pengar”, men det känns inte så. Jag gillar att tjäna mina egna pengar och lön, säger Priscilla.

Priscilla menar att moderskapet dessutom haft en negativ effekt på sitt förhållande med sin partner. De senaste två åren när de haft barn har hon byggt upp mycket förakt mot sin fadern till barnen berättar hon i videon.

”Föraktet mot honom började när jag började känna mig osäker”

– Föraktet mot honom började när jag började känna mig osäker på mig själv. inte bara mot min kropp, men även mot hela mitt liv. Fram tills nyligen har jag haft väldigt svårt att acceptera mitt nya liv.

”Fram tills nyligen har jag haft väldigt svårt att acceptera mitt nya liv.”

– Han är så glad hela tiden. I livet, i allt. Jag känner att jag inte är mitt bästa själv. Allt jag gör är att klaga, säger Priscilla.

Videon rörde upp många starka känslor på nätet. Men även många som visade tacksamhet. Att prata om moderskapet svårigheter är svårt, skriver människor i kommentarerna

”Tack så hemskt mycket! Vi behöver fler kvinnor som talar klarspråk om att ha barn. Allt är inte ett liv på rosor och rosa moln. Jag gillar verkligen ditt ställningstagande”.

LÄS OCKSÅ: 11-årig flicka har blivit mamma – familjen ovetandes: ”En chock”

LÄS OCKSÅ: ”Rekordmamman” påstods ha fött 10 barn – nu avslöjar maken sanningen

Foto: YOUTUBE/INSTAGRAM