TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Tv-stjärnans hjärtskärande ord – nu öppnar han upp om 2-åriga sonens död

21 okt, 2022 
https://image.hant.se/image-8695329?imageId=8695329&width=1320&height=1320&cropw=62.5&croph=62.5&x=15.18&y=7.14
Maja Slobodnik
Sonen Henry på sjukhuset och med pappa Rob.
Komikern Rob Delayne fyllde 41 år samma dag som hans tvååriga son Henry gick bort.
Nu öppnar han upp om den tragiska tiden med pojkens sjukdom.
– Vi hade sex två gånger medan vår ettåring genomgick en hjärnoperation på andra sidan gatan, skriver Delayne i sin nya bok.
Annons
Björnen springer in och attackerar WalterBrand logo
Björnen springer in och attackerar Walter

Den amerikanska komikern Rob Delayne, 45, har släppt en ny bok där han berättar om sin sons hjärntumör och den tragiska bortgången vid två års ålder. Året var 2016 när Rob och frun Leah fick beskedet att sonen Henry kanske hade en hjärntumör.

2016 var ett superår för komikern och karriären peakede. Bara kvällen innan beskedet stod Rob på scen och tog emot det ärofyllda priset British Academy of Film and Television Arts för sitt komediskrivande. Dagen efter tog han emot något mycket mer tragiskt. En hjärnröntgen bekräftade att sonen Henry hade en hjärntumör.

– Det var den tyngsta smärtan i världen. Det kändes som att jag plötsligt att fyrdubblats i vikt och en oljig, svart strömvirvel började snurra där mitt hjärta hade suttit, skriver Rob i sin bok.

Annons

”Jag inser att det låter galet...”

Två veckor efter att sonen Henry fyllt ett år var det dags för operation. Rob beskriver dagarna inför operationen som fruktansvärda, skriver New York Post. Han och frun hade hyrt ett hotellrum på andra sidan vägen från sjukhuset för att vara nära. Operationen skulle ta en hel dag och under tiden stannade föräldrarna i rummet.

– På hotellet var vi så utom oss och rädda och höll om varandra så hårt. Vi råkade faktiskt ha sex två gånger med några timmars mellanrum. Jag inser att det låter galet att säga att vi hade sex två gånger medan vår ettåring genomgick en hjärnoperation på andra sidan gatan, skriver Rob i boken.

Han beskriver det som att rädslan och känslan av att vilja vara så nära varandra som möjligt ledde till att de visade sin kärlek på det mest intima sättet.

Sonen Henry.
Henry blev bättre innan han återigen blev sämre och gick bort i januari för snart 4 år sedan.

”Glöm inte att älska”

Kirurgen lyckades få bort hela den synliga tumören, men det skulle krävas månader av cellbehandlingar för att pojken skulle bli frisk. Under tiden som Henry kämpade mot cancern gjorde Rob och frun Leah allt för att inte glömma bort kärleken mellan dem.

Annons

– Jag brukar inte ge råd, men jag måste säga att om ni någonsin befinner er i en liknande situation som jag och min familj, glöm inte att älska, röra vid varandra och att se varandra i ögonen, skriver han.

Efter ett år på sjukhuset fick sonen Henry äntligen komma hem. Han var tillräckligt stabil för att återförenas med sin familj.

Men det dröjde inte länge innan hoppet var slut. Pojkens cancer hade kommit tillbaka och i januari 2018, på pappans födelsedag, förlorade Rob och Leah sin son.

FOTO: Instagram

Annons