ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Tv-personligheten fängslades av Putin – nu har hon flytt husarresten

04 okt, 2022 
https://image.hant.se/image-8695329?imageId=8695329&width=1320&height=1320&cropw=62.5&croph=62.5&x=15.18&y=7.14
Maja Slobodnik
Tv-redaktören håller upp en skylt bakom programledaren som en protest mot Putins krig mot Ukraina.
Den ryska tv-redaktören Marina Ovsyannikova, 44, har flytt från sin husarrest.
Hon greps i mars efter att ha protesterat mot Vladimir Putin i direktsänd tv.
Nu har hon listats i det ryska inrikesministeriets lista över eftersökta personer.
Annons
Putins hälsa kraftigt ifrågasatt – nya bilderna väcker frågorBrand logo
Putins hälsa kraftigt ifrågasatt – nya bilderna väcker frågor

Det var i mars tidigare i år som den ryska tv-redaktören Marina Ovsyannikova, 44, blev känd världen över efter sin protest mot den ryska presidenten i direktsänd tv. Hon ställde sig bakom programledaren och höll upp en skylt med texten ”Inget krig! Tro inte på propaganda. De ljuger för er här.”

Efter den tysta protesten greps hon av rysk polis och frihetsberövades. Men nu har hon rymt från sin husarrest och jagas av Putins män, skriver Expressen.

”Putin är en mördare...”

Ovsyannikova tvingades betala 2 700 kronor i böter för sin protest och anklagas för att ha spridit falsk information om kriget och Rysslands väpnade trupper. Detta har dock inte skrämt den vågade tv-redaktören från att fortsätta sin kamp för fred.

Annons
Tv-redaktören på rättegång.
Efter rättegången mot Marina Ovsyannikova tvingades hon betala motsvarande 2 700 kronor i böter och efter ännu en protest i Moskva sattes hon i husarrest.

I augusti greps hon än en gång efter att ha burit en banderoll utanför ryska Kreml med texten ”Putin är en mördare och hans soldater är fascister." Efter att hon fortsatt protestera mot Putins krig i Ukraina sattes 44-åringen i husarrest. Kremls pressekreterare Dmitry Peskov har beskrivit kvinnans handlingar som ”huliganism”.

Men förra veckan flydde alltså Ovsyannikova från sin husarrest. Och nu står hon listad i det ryska inrikesministeriets lista över eftersökta personer.

– Min ex-fru lämnade i går den plats som domstolen fastställt att hon måste befinna sig på och försvann tillsammans med min elvaåriga dotter. Jag vet inte vart de begav sig, sade ex-maken Igor Ovsyannikov under lördagen.

Världsledarnas hån mot Putin ”Ska vi ta av oss kläderna?”Brand logo
Världsledarnas hån mot Putin ”Ska vi ta av oss kläderna?”

FOTO: TT/Maxim Shipenkov/TT

Annons