TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Trebarnspappans sista önskan innan han dog: ”Han älskade...”

30 nov, 2022 
https://image.hant.se/image-8773938?imageId=8773938&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Daniel Sörensen
Matthew, 37, fick fira en sista jul med familjen innan han dog av en hjärntumör.
Trebarnspappan Matthew fick höra att han bara hade en månad kvar att leva.
Då uppfyllde familjens hans sista önskan: att få fira en sista jul ihop.
Nu har 37-åringen somnat in.
Annons
Barnet tröttnar på pappan – sparkar bort mobilenBrand logo
Barnet tröttnar på pappan – sparkar bort mobilen

Matthew Sandbrook, 37, från småstaden Warndon utanför Birmingham, England, arbetade i en fabrik större delen av sitt liv och han klagade ofta på att han hade huvudvärk. Det dröjde nästan två år innan läkarna hittade en tumör stor som en tennisboll i hans hjärna. I oktober 2021 fick han beskedet att han bara hade en månad kvar att leva.

– Jag jobbar nattskift och har tänkt att värken bara var stress, så jag har bara tryckt i mig paracetamol och fortsatt. Jag vill varna alla som lider av konstant huvudvärk att gå och kolla upp det, sa han då enligt New York Post.

Allt Matthew ville var att få vara tillsammans med sin familj en sista högtid.
Allt Matthew ville var att få vara tillsammans med sin familj en sista högtid.

Matthew diagnostiserades med en aggressiv cancer i hjärnan och läkarna sa att han mest troligen inte skulle få uppleva en till jul, vilket var hans största önskan att få göra. I ett försök att ge honom lite tidig julkänsla ordnade hans familj och vänner en stor fest till honom. Hans sista stora högtid.

Annons

Matthew Sandbrook: ”Är i sjunde himlen nu”

Flera lokalbor och andra bekanta som gillat hans Facebook-sida online dök också upp för att muntra upp honom. Nästan 200 personer kom till huset och sjöng Stand by Me för Matthew, händelsen filmades och har setts av tusentals på nätet.

– Jag är i sjunde himlen nu efter vad som hände i dag. Jag har gått år och tänkt att jag är ensam och helt plötsligt händer något sånt här på så kort tid. Jag är helt tagen, sa han.

Det var Matthews kusin, Nikki Lee, som arrangerade julevenemanget förra året.

– Han älskar julen och när vi fick reda på att han troligtvis inte skulle klara sig dit i år fick vi flytta fram julen lite. Det var en fantastisk, känslosam, hjärtevärmande kväll vilket gav oss alla hopp om mänskligheten. Det var så många här, många som inte ens kände Matty men som hade läst om hans historia på Facebook och ville visa sitt stöd, sa hon enligt New York Post.

Nästan 200 personer kom till Matthews hus för att sprida lite julglädje.
Nästan 200 personer kom till Matthews hus för att sprida lite julglädje.

Riktar ett stort tack till alla vänner

Matthew Sandbrook lyckades, trots läkarnas dystra prognos, att fira jul med sin familj förra året. Och han var till och med – mirakulöst nog – nära på att få göra det i år igen. För trots att läkarna sa att han bara hade en månad kvar att leva överlevde Matthew fram till förra fredagen. Då tog hans kamp mot cancern slut.

Annons

Med ett brustet hjärta måste jag informera er alla att Matthew Sandbrook gick bort den 18 november 2022. Världen förlorade en väldigt dyrbar, god, kärleksfull och hårt arbetande familjefar som togs ifrån oss för tidigt. Han kommer att saknas för evigt men finns alltid i våra hjärtan”, skriver en familjemedlem på hans Facebook-sida.

Matthew med sina föräldrar och bröder.
Matthew med sina föräldrar och bröder.

Han kämpade så tappert och så länge mot cancern i hjärnan. Tack till alla som stöttat oss under de senaste 14 månaderna och tack för att ni hjälp oss att skapa så värdefull tid och vackra minnen tillsammans”, fortsätter familjemedlemmen.

Matthew Sandbrook blev 37 år gammal och lämnade efter sig frun Rebecca och deras tre söner Connor, Kyle och Tyler.

FOTO: SWNS

Annons