TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Therese Johaugs svåra chock – efter hemska dödsbeskedet innan OS

05 feb, 2022 
https://image.hant.se/image-7524194?imageId=7524194&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=56.22&x=0&y=19.28
Alex Hartelius
Therese Johaug
Therese Johaug har nåtts av ett fruktansvärt besked.
Bara dagar innan OS dog nära vännen Torbjörn Johannson hastigt.
– Detta är en stor chock för Therese och något som hon tar väldigt tungt, säger managern Jörn Ernst till VG.
Annons
Tim hoppar ut för det enorma (!) stupetBrand logo
Tim hoppar ut för det enorma (!) stupet

Therese Johaug, 33, landade sent i Kina och har inte hunnit prova banorna i samma utsträckning som övriga längdskidstjärnor. Positiva covid-test från Heidi Weng, 30, och Anne Kjersti Kalvå, 29, tvingade samtliga norska stjärnor på uppladdningslägret att isolera sig på ett hotell i Italien.

Samtidigt har Therese Johaug nåtts av det tragiska beskedet att hennes nära vän gått bort, bara dagar innan OS. Torbjörn Johannson avled natten till tisdag. Han blev 73 år gammal och har de senaste 15 åren varit en stor del i Therese Johaugs karriär – både som sponsor och vän.

Enligt VG var han en bland de första att stötta Therese Johaug efter dopingskandalen, som gjorde att hon stängdes av från all tävling i 18 månader. Han tyckte helt enkelt att det dopingklassade läppbalsamet inte var tillräckligt för att bryta något sponsoravtal.

Therese Johaug
Therese Johaugs nära vän och sponsor, Torbjörn Johannson, är död. Han blev 73 år gammal och avled hastigt natten till tisdag.

Therese Johaug i svår chock: ”Väldigt tungt”

Therese Johaugs manager, Jörn Ernst, säger till VG att Therese Johaug är i djup sorg efter beskedet.

Annons

– Det var med en stor chock och oändlig ledsamhet som vi nåddes av beskedet att Torbjörn hastigt gått bort. Han stod oss väldigt nära, han var en omsorgsfull och nära vän till Therese under hela hennes karriär. Detta är en stor chock för Therese och något som hon tar väldigt tungt, säger Jörn Ernst.

Jörn Ernst säger att han nyligen pratade med Torbjörn Johannson och att de surrade om hur Therese Johaug kunde få bäst förutsättningar inför OS.

– Så sent som förra lördagen tog Torbjörn kontakt med mig för att berätta att han var redo att bistå med vad som behövdes och om det var något Therese behövde i samband med hennes situation på lägret i Italien.

Therese Johaug
Therese Johaug är äntligen på plats i Peking för att tävla i OS.

Tränarens kryptiska svar om Johaugs framtid

Therese Johaug gör OS-debut under lördagen, när damernas skiathlon drar igång, och är inför tävlingen favorittippad till guldet. Det har tidigare ryktats om att skidstjärnan kan lägga pjäxorna på hyllan efter turneringen och i stället satsa på familjelivet.

Therese Johaugs tränare Pål Gunnar Mikkelsplass har dock valt att ligga lågt med den typen av information.

– Jag har egentligen ingen kommentar på det. Det är upp till henne, vad hon har lust till och sånt. Är du nöjd med det du har gjort så är det kanske... Det finns ett slut på allt, har han tidigare sagt till Expressen.

Pål Gunnar Mikkelsplass
Therese Johaugs tränare Pål Gunnar Mikkelsplass har tidigare uttalat sig kryptiskt om skidstjärnans framtid.

Foto: Torstein Bøe, Henrik Montgomery/TT, Terje Pedersen

Annons