Systern avslöjade stjärnans cancerlögn: ”Det jag gjorde var fel”

Msdirtybird

Twitchprofilen ”MsDirtyBird” ljög om sin cancer och avslöjades av systern.
Efter den intensiva kritikstormen har hon nu landat ett jobb som programledare.
”Jag vet att det jag gjorde var fel”, skriver hon på Twitter.

Twitchprofilen ”MsDirtyBird” hade gjort sig ett namn på plattformen för sina bedrifter i spelet ”Rocket League”, ett overkligt spel där bilar lirar fotboll och försöker göra mål. På kanalen både kommenterade hon och visade upp det kreativa spelet.

I januari tidigare i år meddelade ”MsDirtyBird” att hon diagnosticerats med cancer och berättade att hon hade en hjärntumör. Cancern hade även spridit sig till lungorna.

Prenumeranterna blev fler, tittarantalet ökade och donationerna trillade in. Hon gav uppdateringar om hälsotillståndet, hur sjukhusbesöken gick, operationerna som gjorts, operationerna som väntade.

”MsDirtyBird”

Twitchprofilen ”MsDirtyBird” ljög i ett halvår om att hon hade cancer. Nu har Rocket League-spelaren bett om ursäkt.

Twitch

Systern avslöjade bluffen: ”Sårar mig”

Det pågick i ett halvår innan ”MsDirtyBird” syster, som går under namnet ”Flamango0420”, i en egen sändning ifrågasatte systerns sjukdom och sa att den enda operationen som hon hört talas om var en fotoperation.

– Jag tror inte på att hon har cancer, hon har inte sagt någonting till oss. Det sårar mig att hon sagt detta, sa systern i sändningen, enligt Toptwitchstreamers.

Och mycket riktigt, ”MsDirtyBird” hade ljugit om cancern. Hon var friskare än en fläkt på en varm sommardag. Även om hon ett tag försökte neka till systerns anklagelser, och fick stort stöd av e-sportvärlden, så gick det inte längre att spela spel med sanningen.

”MsDirtyBird”

”MsDirtyBird” fick hård kritik efter sin första ursäktsvideo. Orden var tagna från ett citat i filmen ”Cyberbully”.

Twitch

Tvingades be om ursäkt efter hårda kritiken

Rätt väntat så fick hon hård kritik och sparkades från e-sportlaget N7 Esports. Hon tvingades be om ursäkt och sa i en video att hon var självmordsbenägen. Orden var dock tagna från ett citat i filmen ”Cyberbully”.

Efter det har ”MsDirtyBird” släppt en sju minuter lång ofiltrerad ursäktsvideo, där hon uttrycker stor ånger för vad hon gjort.

– Jag vet att det jag gjorde var för jävligt och något som aldrig borde ha hänt, sa hon och meddelade samtidigt att hon skulle ta en paus i sex månader.

Landade programledarjobb bara veckor efter

En sex månader lång paus blev det inte riktigt. Några veckor senare har nu tv-programmet ”Slips”, som sänder Rocket League, knutit till sig ”MsDirtyBird” som programledare.

”Jag har öppnat mitt konto igen och vill be om ursäkt för att jag ljög för Rocket League-communityt och sårade er. Jag vet att det jag gjorde var fel”, skriver hon.

Rekryteringen har lett till ny kritik och några ställer sig frågande till hur ”Slips” resonerar. Många uppmanar nu andra att bojkotta sändningarna.

Det är oklart vad som hänt med donationerna som ”MsDirtyBird" mottog under cancerlögnen.

”MsDirtyBird”

”MsDirtyBird” har nu landat ett nytt jobb som programledare för Rocket League-programmet ”Slips”.

Twitter

LÄS OCKSÅ: Marie, 44, har förlorat båda sönerna och deras pappa i samma sjukdom

LÄS OCKSÅ: Morgyn, 14, har downs syndrom – fick inte vara med på lagets gruppfoto

Foto: Youtube, Twitter, Twitch

Senaste nytt