TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Zlatans hårda känga mot SVT-intervjun: ”Samma idiotfrågor jag fick”

22 okt, 2022 
AvSarah Rätzer
Mikael Ymer håller handen vid hakan och Zlatan Ibrahimovic ser ut att skrika något med öppen mun.
Zlatan Ibrahimovic riktar skarp kritik mot en SVT-intervju med tennisspelaren Mikael Ymer och skriver att journalisten borde få sparken.
”Exakt samma idiotfrågor som jag fick för 20 år sedan”, skriver Zlatan på Twitter.
Annons
Zlatans omtalade video med Silvio BerlusconiBrand logo
Zlatans omtalade video med Silvio Berlusconi

Mikael Ymer, 24, är Sveriges bäst rankade tennisspelare på herrsidan och har uppmärksammats för en del uppseendeväckande uttalanden på sistone.

Ymers uttalanden: ”Som en sallad på donken”

I somras tackade Ymer nej till en plats i tennisturneringen Swedish Open i Båstad. Han motiverade beslutet såhär:

– Anledningen till varför jag inte spelar i Båstad är samma anledning till att Zlatan inte spelar i allsvenskan, sa han då till nyhetssajten Tennisportalen vilket fick flera inom tennisen att reagera.

Och inför Stockholm Open som spelas i Stockholm i dagarna skrev 24-åringen följande på sin Instagram story enligt Sportbladet:

”Alla vet att en svensk tävling utan mig är som att beställa en sallad på donken”.

Annons

Zlatans hårda attack: ”Samma idiotfrågor jag fick”

I en intervju i SVT fick Ymer frågor om sina uttalanden. Detta har fått en annan känd citatmaskin att se rött. Zlatan Ibrahimivic, 41, går nu till hård attack mot intervjun på sin Twitter.

”Exakt samma idiotfrågor som jag fick för 20 år sedan. SVT borde skämmas och journalisten borde få sparken”, skriver Zlatan bland annat.

SVT:s svar: ”Märkligt av Zlatan”

SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson slår dock tillbaka mot Zlatans hårda ord och menar att det vore tjänstefel av reportern att inte ställa frågor om uttalandena som har skapat stor uppmärksamhet.

”Den som tar sig tid att lyssna på intervjun får också ta del av Mikaels resonemang och tankar, som i alla fall jag, tycker är mycket intressanta och ger perspektiv. Dessutom, när Mikael Ymer svarade på frågorna ville han själv förklara bakgrunden utförligt”, skriver hon i ett sms till Expressen.

Hon skriver även:

”Sen tycker jag att det är väldigt märkligt av Zlatan att skriva att en journalist ska få sparken baserat på att Zlatan själv inte gillar en intervju som är gjord med en annan person än Zlatan själv i ett sammanhang Zlatan inte har någon insikt om”.

FOTO: Fredrik Persson TT/ Pontus Orre/Aftonbladet/TT

Annons