Silas, 11, har obotlig tumör i hjärnan – mamma Christina berättar

Silas Kurz och hans lillasyster Elena Cobb.

FOTO: PRIVAT
11-årige Silas har drabbats av en elakartad tumör i hjärnan.
Läkarna säger att den är omöjlig att operera bort.
– Det är inte roligt, men jag är glad över all extratid jag får tillsammans med honom, säger pojkens mamma Christina.

Det första tecknet på att allt inte stod rätt till var när Silas Kurz, 11, märkte att han tappat styrka i sin vänstra hand, skriver amerikanska tidningen People.

Bara några veckor senare fick hans mamma Christina Cobb och bonuspappa Dan Cobb veta av läkarna att deras son drabbats av en mycket ovanlig cancer i hjärnan.

Exklusivt
Peter dog 6 månader efter bröllopet – frun Karin uppfyllde deras önskan

Silas lider av en sällsynt hjärntumör som inte kan behandlas och bara strax under 19 procent överlever de första fem åren, skriver tidningen.

Familjen Cobb bor i Michigan i USA och delar med sig av sin historia via en särskild Facebooksida. Cancerbeskedet kom strax efter att Silas lillasyster Elena föddes i juni i år.

Nu har mamma Christina slutat jobba för att kunna vårda sonen och följa med på undersökningar och behandlingar.

Silas, hans syster Elena och mamma Christina Cobb.

I samma veva som Silas blev storebror blev han diagnostiserad med den aggressiva tumören.

FOTO: PRIVAT

Mamman: ”Det ger mig extratid med honom”

Mamman säger till nyhetsförmedlaren Hometown Life att hon är tacksam över att deras ekonomi klarar att bara en av föräldrarna jobbar.

– Jag känner mig lycklig över att Dan kan jobba och jag kan tillbringa mer tid med Silas. De grejer som vi gör är inte roliga, det är mestadels att ta sig till och från olika läkare, men det är extratid som jag får tillsammans med honom, säger Christina Cobb i intervjun.

– Han kan inte umgås med vänner, cykla eller göra andra normala saker som barn gör. Han går på behandlingar, sjukgymnastik och strålning. Hela veckan är uppbokad av sjukhusbesök och läkare.

Pappan: ”Kan inte opereras”

Föräldrarna har tidigare berättat att Silas tumör är placerad i hjärnbalken, det område som förbinder de två hjärnhalvorna och går inte att operera bort.

– Glioblastoma multiforme är den värsta typ av gliom du kan ha. Eftersom hans tumör är så ovanlig kan den inte opereras, säger pappa Dan till tidningen Hometown Life.

Silas Kurz, lillasyster Elena och mamma Christina Cobb.

Silas veckor är uppbokade av ständiga sjukhusbesök, berättar hans mamma.

FOTO: Privat

”Det han tvingas gå igenom är oerhört skrämmande”

Anna Harris, som är nära vän till Christina Cobb, har startat en insamling i förmån för familjen. Anna har känt Christina ända sedan Silas var liten och Christina nyligen hade separerat från hans biologiska pappa.

På insamlingens hemsida skriver Anna Harris:

Ingen kan helt förstå hur det är att se sitt barn gå igenom smärtsamma behandlingar och sjukhusvistelser. Ingen cancer är enkel, speciellt inte för barn. Barn kan vara modiga, men det han kommer behöva gå igenom är oerhört skrämmande, även för en vuxen.

I nuläget har insamlingen till familjen Cobb nått över 500 000 svenska kronor.

LÄS OCKSÅ: Marie förlorade maken och två söner i sjukdomen

LÄS OCKSÅ: Wally, 1, är radiokativ – mamman får inte hålla honom

FOTO: GoFundMe / Privat / Christina Cobb och Dan Cobb

SENASTE NYTT!