TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Saras bröstimplantat läckte – levde med dem i flera år innan upptäckten

13 nov, 2022 
https://image.hant.se/image-8695329?imageId=8695329&width=1320&height=1320&cropw=62.5&croph=62.5&x=15.18&y=7.14
Maja Slobodnik
Sara Gowan tillsammans med sina två söner och en bild när hon håller sina bröstimplantat efter att ha tagit ut dem.
Sara Gowan var nära döden när hennes bröstimplantat började läcka och förgifta hennes kropp.
Redan en månad efter operationen 2014 märkte hon av konstiga symtom, men läkarna misstrodde henne.
Nu öppnar hon upp om beslutet att ta ut implantaten.
Annons
35-åriga Lucy har enorma bröst "Kan inte sova naken"Brand logo
35-åriga Lucy har enorma bröst "Kan inte sova naken"

Sara Gowen, 38, arbetar som hårstylist i delstaten Montana i USA hade länge haft komplex över sina små bröst. I mars 2014 tog hon mod till sig för att göra något åt saken – hon bokade in en tid för att göra en bröstförstoring.

Sara som är ensamstående mamma till sönerna Boston, 16, och Herb, 14, hade ingen aning om vilken mardröm hon gav sig in i.

För 36 000 kronor köpte hon sina nya bröst och hon var överlycklig när hon fick se resultatet. Men bara en månad efter operationen insåg hon att något var fel.

– Jag spenderade största delen av min tid i badkaret för att få någon lindring alls, säger mamma Sara till Daily Star.

Två operationer, men inget hjälpte

Sara började uppleva smärta i urinblåsan och smärtan var så svår att hon hade svårt att göra något annat än att ligga i badkaret. Hon diagnostiserades kort där efter med interstitiell cystit, en autoimmun sjukdom som sätter sig i urinblåsan.

Annons

I april 2014, månaden efter bröstförstoringen, opererades hon men det gjorde ingen skillnad för Sara. Drygt en månad senare började Sara få kraftiga blödningar, något som läkarna trodde var kopplade till sjukdomen i hennes urinblåsa.

I juni 2014 genomgick den då 30-åriga hårstylisten en hysterektomi och tog bort sin livmoder. Det ska läkarna skulle ta bort hennes plågsamma smärta, vilket det inte gjorde och situationen började kännas hopplös.

Sara visar upp sina ärr under brösten.
Sara har ärr under brösten efter att läkarna opererat bort hennes bröstimplantat i juni 2021.

”Desperat försökte jag få svar”

Flera år gick och Sara levde med en outhärdlig smärta. De flesta dagarna kunde hon inte göra annat än gråta. Men en dag snubblade hon över en artikel och alla bitarna föll på plats.

I artikeln läste hon om en kvinna som fått Breast Implant Illness (BII) – hon hade förgiftats av sina bröstimplantat. En pusselbit var att alla kvinnor som led av BII blivit allergiska mot en viss typ av maten och Sara visste att hon behövde se om hon också var det.

Annons

– Desperat försökte jag få svar så jag bad min läkare om ett blodprov och så klart hade jag blivit allergisk mot gluten. Det var en enorm pusselbil för mig och det var då jag verkligen började lägga ihop ett och ett, säger Sara.

Hon fortsatte läsa liknande artiklar och insåg till slut att alla tog ut sina bröstimplantat för att slippa alla problem.

Sara i sjukhussängen efter att ha opererat ut bröstimplantaten som hon håller i händerna.
Till en början hade Sara inte råd att ta ut implantaten som förgiftade henne – det skulle dröja två år till.

Kostade 200 000 att ta ut implantaten

För Sara var det dock inte så lätt som att bara gå till läkaren och ta ut implantaten. Operationen kostade över 200 000 kronor att genomföra och som ensamstående mamma till två barn var det inte ett alternativ för Sara.

I två år till gick hon med sina förgiftade bröst innan hon kunde ta hjälp av sin syster och låna pengar till operationen. I juni 2021 opererades bröstimplantaten ut och Sara har återhämtat sig från alla symtom. Tvåbarnsmamman har aldrig varit lyckligare.

FOTO: Instagram

Annons