”Rekordmamman” gripen av polis – nu avslöjas sanningen

Gosiame Sithole

Gosiame Sithole försvann spårlöst efter att hon påstått att hon fött tio barn.
Sydafrikanska myndigheter befarar att det rör sig om en bluff.
I torsdags greps hon av polis.

Gosiame Sithole, 37, bebischockade en hel värld när hon bara några veckor efter Halime Cisse rekordfödsel på nio barn meddelade att hon fött tio stycken.

Maken Tebogo Tsotetsi var lyrisk när han pratade med media och kallade barnen för ”Guds mirakel”.

Men födseln är aningen oklar. Efter att sydafrikanska medier rapporterat om ”rekordfödseln” började sydafrikanska myndigheter granska graviditeten.

Det fanns inledningsvis inga uppgifter om exakt vilket sjukhus Gosiame Sithole befann sig på. Inte heller om hon fött några barn.

Gosiame Sithole och Tebogo Tsotetsi

Gosiame Sithole och Tebogo Tsotetsi.

Youtube

Inlagd på psykiatrisk vårdavdelning

Maken avslöjade sedan att han själv faktiskt inte visste om födseln ägt rum. I ett uttalande meddelade han att han försökt få tag på Gosiame Sithole, men att hon var spårlöst försvunnen.

Hon anmäldes saknad. I samma veva uppmanades folk sluta donera pengar till familjen, då spekulationer om att det rörde sig om en bluffgraviditet för att få pengar startade.

I torsdags greps Gosiam Sithole av polis. Hon befann sig i en släktings hus i Johannesburg. Idag är hon inlagd på en psykiatrisk vårdavdelning. Hon är inte misstänkt för något brott.

Utanför Gosiam Sitholes hem

Utanför Gosiam Sitholes hem i Sydafrika.

Denis Farrell

Advokaten: ”Vid sina sinnens fulla bruk”

Gosiam Sithole påstår fortfarande att barnen existerar. Hon anklagar även maken för att ha försökt utnyttja hennes graviditet för att få donationer som ska gå till barnen.

GRAVIDBLUFF? Maken avslöjar sanningen om ”rekordmamman”

Hennes advokat, Refiloe Mokoena, hävdar att Gosiam Sithole hålls mot sin vilja på sjukhuset. Inom kort förväntas de dra igång en domstolsprocess för att få ut henne.

Enligt sydafrikanska nyhetssajten IOL hävdar även advokaten att Gosiam Sithole utsätts för psykisk tortyr och att hon tvingas svälta.

– Hon vägrade att tas till Tembisa-sjukhuset för en psykiatrisk utvärdering, eftersom hon anser att hon är vid sina sinnens fulla bruk, säger advokaten till IOL.

Utanför Gosiam Sitholes hem

Utanför Gosiam Sitholes hem i Sydafrika.

Denis Farrell

Lokala medier fortsätter hävda att födseln hänt

IOL, som var först med nyheten, fortsätter påstå att Gosiam Sithole fött tio barn. De skriver att födseln ägde rum på Steve Biko Academic Hospital i Pretoria, men att allt rör sig om en enorm täckmantel för att dölja medicinska felaktigheter i samband med födseln.

Uppgifterna har inte gått att bekräfta.

LÄS OCKSÅ: Rekordmamma födde tio barn samtidigt (?) – trodde hon väntade åtta

LÄS OCKSÅ: Halima Cisse från Mali väntade sju barn – läkarna missade två

Foto: Denis Farrell/TT, Youtube

Senaste nytt