Paret Torppey har 6 biologiska barn – adopterar 7 barn från Ukraina

Familjen Torppey
Wade Torppey och Michelle Torppey bestämde sig för att utöka familjen – och fick sju nya barn på ett dygn.
Nu berättar de amerikanska trettonbarnsföräldrarna om adoptionen från Ukraina.
– Om någon frågar vad vi talar för språk i hemmet så svarar jag ”charader”, säger Michelle.

Det råder kaos hemma hos Wade Torppey och Michelle Torppey i New Jersey. Kaoset hade redan börjat när paret bestämde sig för att fatta ett stort beslut som skulle utöka familjen ytterligare.

De kände inte riktigt att det var tillräckligt med sex barn i huset och beslutade sig för ta över vårdnaden av sju barn från Ukraina, som nyligen förlorat båda sina föräldrar och bodde på ett barnhem i det östeuropeiska landet.

– Om det är en sak som jag tror vi är bra på, och som andra sagt att vi är bra på, så är det att vara föräldrar. Jag skulle tro att det är en gåva som Gud gett oss, och han ber oss att göra det lite längre än vi planerat, säger Wade Tarppey till Morristown Daily Record.

Wades insikt efter resan till Haiti

Kampen att få hem de nya barnen var långdragen och krävde flera år av besök. Coronapandemin gjorde också att den drog ut på tiden. Olena, 17, Leeza, 14, Slavik, 12, Alina, 11, Anhelina, 9, Senya, 8, och Jenya, 6, flyttade in i parets hus i juli.

De flesta, när vi säger att vi adopterat sju, vet att vi har sex barn och tror att vi har adopterat ett till. När de får höra att det är sju plus sex så säger de ”Va?” Vi får höra mycket sånt... Stämningen i huset är ofta kaotisk, men samtidigt fylld av kärlek och skratt, säger Michelle Torppey.

Om man mot all förmodan tror att familjen Torppey bara adopterade barnen för skojs skull så känner man verkligen inte familjen. För några år sedan åkte Wade till Haiti för volontärarbete och fick se vilka fruktansvärda förhållanden barn växte upp i.

Familjen Torppey

Familjen Torppey från New Jersey adopterade sju barn från Ukraina. Då hade de redan sex biologiska barn sedan tidigare. Storfamiljen försöker nu anpassa sig till det nya livet.

Gofundme

Firade julafton med barnen innan adoptionen

Det sådde ett tankefrö och en vilja att hjälpa svårt utsatta barn. Samtidigt kunde han se hur medlemmar i hans församling adopterade barn genom organisationen ”Open Hearts and Homes For Children”.

När Wade och Michelle fick veta att församlingen hade ett avtal med Lettland och Ukraina om att ta emot utsatta barn över julen och sommaren tvekade de inte att ta emot barnen.

– Jag tror Wade letade efter ett sätt för hela familjen att kunna ta emot, vara ett stöd och ta hand om mindre lyckligt lottade barn. Om det är några som kan klara det så är det familjen Torppeys, säger Aaron Robb, pastor för församlingen.

FULLT UPP Hade varit gift 3 gånger och fött 4 barn som 24-åring

Lever med charader i hemmet

2017 firade de julafton med barnen från Ukraina för första gången. Det blev en årlig tradition och till slut tog familjen beslutet att adoptera alla barnen.

– Jag visste direkt att det här skulle bli mer än bara en jul, säger Wade Torppey.

De kunde inte vara lyckligare. För att kunna försörja alla barnen får de stöd från kyrkan, som bland annat samlat in pengar som ska täcka skolkostnaderna.

Barnen från Ukraina försöker nu anpassa sig till ett liv i staterna och lära sig språket. Än så länge har man inte kommit speciellt långt.

– Om någon frågar vad vi talar för språk i hemmet så svarar jag ”charader”, säger Michelle skämtsamt.

Familjen Torppey

Familjen Torppey består nu av 13 barn. ”Om någon frågar vad vi talar för språk hemma så svarar jag charader”, säger mamma Michelle.

Gofundme

LÄS OCKSÅ: Veronica blev gravid som 14-åring – nu är hon mamma till tolv barn

LÄS OCKSÅ: Christinas mardrömsbesked på telefon: ”Du och jag har samma pappa”

Foto: Gofundme

SENASTE NYTT!