Nära att dö under förlossningen – nu berättar rekordmamman sanningen

Halima Cisse

Rekordmamman Halima Cisse födde nio barn för två och en halv månad sedan.
Nu berättar hon att hon var nära att dö under förlossningen.
– Det kändes som att det var ett oavbrutet flöde av barn som kom ur mig, säger hon till Daily Mail.

Halima Cisse, 26, chockade en hel värld när hon för två och en halv månad sedan födde nio barn. Rekordmamman från Mali hade ett stort läkarteam i ryggen som såg till att fem flickor och fyra pojkar fick se världens ljus.

Födslar av den här magnituden är ofta förenat med stor fara för både mamman och barnen. Halima Cisse förlorade mycket blod under förlossningen och var nära att dö.

Lyckligtvis klarade hon sig med livet i behåll, men familjen vårdas fortfarande på på sjukhuset i Casablanca, Marocko, där födseln ägde rum. Samtliga uppges må bra.

Halima Cisse

Halima Cisse trodde att hon ”bara” skulle föda sju barn, men det visade sig vara fler. Nya rekordmamman och barnen vårdas fortfarande på sjukhus efter den stora förlossningen.

Youtube

Halimas egna ord om förlossningen

I en intervju med Daily Mail berättar nu rekordmamman om hur det var att genomgå en så stor förlossning.

– När bebisarna började komma ut så var det så mycket tankar som for genom mitt huvud. Jag var väldigt medveten om vad som hände och det kändes som att det var ett oavbrutet flöde av barn som kom ur mig, säger Halima Cisse.

– Min syster höll min hand men det enda jag kunde tänka på var hur jag skulle klara att ta hand om dem och vem som skulle hjälpa mig.

Sex liter mjölk och hundra blöjor om dagen

Halima Cisse är fortfarande utmattad efter förlossningen och ligger inlagd i ett separat rum. Hennes bröstmjölk tog slut efter en månad, vilket är ett problem eftersom barnen behöver sex liter mjölk om dagen för att bli mätta.

BEBISREKORD 25-åringen trodde hon skulle föda sju barn – läkarna missade två

Nio barn kräver mycket jobb och det genomförs cirka 100 blöjbyten varje dag. Halima Cisse orkar endast träffa barnen i 30 minuter varje dag, men får mycket hjälp av sjukvårdspersonalen.

– Jag behöver inte gå upp på natten om barnen börjar gråta för sjukhuspersonalen tar hand om allting sånt. Jag får mycket sömn och är tacksam för att jag fortfarande är i livet, säger hon.

Vårdpersonal tar hand om barnen

Barnen kräver sex liter mjölk och hundra blöjor om dagen. Halima Cisse får stor hjälp av personalen på sjukhuset för att tillgodose barnens behov.

Chadi

Pappan: ”Jag tackar Gud för att de klarade sig”

På grund av coronarestriktioner fick pappan och maken Adjudant Kader Arby, 35, vänta tills mitten av juli innan han kunde besöka frun och barnen.

– Det var en fantastisk känsla. Jag tackar Gud för att de klarade sig och för att deras hälsa hela tiden förbättras. När jag såg dem, det var obeskrivligt, det har varit svårt att ta in allt, säger Adjudant Kader Arby.

Barnen vårdas fortfarande i kuvös på intensiven. Tanken är att hela familjen ska kunna lämna sjukhuset om två månader. Då kommer de tillsammans med sina tio barn flytta in i en trerummare i Timbuktu i Mali.

Barn vårdas i kuvös

Halima Cisse och barnen har vårdats på sjukhuset i Marocko i två och en halv månad. Förhoppningen är att de ska kunna lämna sjukhuset om två månader.

Abdeljalil Bounhar

LÄS OCKSÅ: ”Rekordmamman” påstods ha fött 10 barn – nu avslöjar maken sanningen

LÄS OCKSÅ: ”Rekordmamman” gripen av polis – nu avslöjas sanningen

Foto: Abdeljalil Bounhar/TT, Chadi, Youtube

Senaste nytt