Miles åkte på semester till Afghanistan – stötte på stora problem

Miles Routledge

Miles Routledge visade prov på extraordinär sinnessvaghet när han köpte en ”sjukt billig” biljett och åkte på semester till Kabul.
Sen fick han problem med att ta sig hem.
– Den här resan har varit ett test från Gud, säger han.

Miles Routledge, 21, från Birmingham är kanske inte den intelligentaste människan på jorden. Han bokade en resa och åkte till Kabul strax innan talibanerna stormade huvudstaden.

Han hade fått mersmak efter resan till Tjernobyl två år tidigare och ville upptäcka de farligaste platserna på jorden. Vad kunde då gå fel med en resa till Kabul? Rätt mycket skulle det visa sig.

Miles Routledge var övertygad om att talibanerna inte skulle angripa huvudstaden när han bokade resan och eftersom biljetten var ”sjukt billig” såg han ingen anledning att skippa den.

Miles Routledge

Miles Routledge hade varit i Tjernobyl och vandrat runt i den strålskadade staden. Nu ville han växla upp och upptäcka världens farligaste städer. Därför åkte han på semester till Kabul. Ett beslut han fick ångra.

Facebook

Fick plats på plan med hundra andra civila

Men semestern blev inte riktigt vad han hade tänkt sig. Efter flera dagar i ett krigshärjat Afghanistan, som han dokumenterade på plattformar som 4chan och Twitch, fick han problem med att ta sig hem.

Enligt Miles Routledge bodde han tillsammans med 50 andra utlänningar i ett säkerhetshus, stationerat av FN, innan han tog sig till flygplatsen i Kabul.

På flygplatsen blev han utfrågad om var han kom ifrån. ”Wales”, ljög Miles och hoppades att talibanerna inte skulle ha koll på att landet tillhörde Storbritannien.

Till slut lyckades han få en plats på ett evakueringsplan, anordnat av brittiska armén, till Dubai med hundra andra civila.

Miles om flygresan

På grund av säkerhetsskäl dröjde det innan han kunde uppdatera sina sociala medier om läget. När han äntligen försatt sig i säkerhet lossnade det digitala orerandet.

”Det var inte tillåtet med några vätskor, inga rakblad och vi fick bara ha med oss en väska som vägde tio kilo så alla slängde sina tillhörigheter i en hög”, skriver han på Facebook, enligt Daily Mail.

”Folk skänker saker eftersom de inte kan bära allt. Några grabbar fyllde min skottsäkra väst och väska med proteinbarer. Jag fick över 20 av dem. Väldigt glad (just nu). Tack grabbar”.

Folk försöker komma ombord USA:s evakueringsplan

Det har varit kaos på Kabuls flygplats när folk försöker fly. När ett evakueringsplan från USA lyfte under gårdagen försökte flera personer klamra sig fast på ett lyftande flygplan. Flera störtade mot marken och dog.

TT
Trångt på amerikanskt evakueringsplan

Afghanska medborgare trängs i ett amerikanskt evakueringsplan och väntar på att få lämna Afghanistan.

Capt. Chris Herbert
KRIG Så tog talibanerna makten över Afghanistan

”Helt förberedd på att dö”

I ett klipp på måndagen sa Miles Routledge att han förberett sig på att dö i Afghanistan.

Han var medveten om riskerna när han bokade biljetten och tycker i efterhand att det var ett dumt beslut.

Jag var helt förberedd på att dö, jag accepterade det. Den här resan har varit ett test från Gud. Jag är väldigt religiös så jag tror någon vakar över mig. Innan jag drog skrev jag ett brev till mina vänner, att om jag skulle dö skulle de inte känna någon skuld, att jag skulle dö lycklig och religiös och stolt.

Miles Routledge

Miles Routledge lyckades få en plats på brittiska arméns evakueringsplan. På sociala medier har han skrivit att det var han och runt hundra andra civila som evakuerades.

Facebook

Hårda kritiken: ”Du är en jävla idiot!”

Inte helt oväntat har Miles Routledge fått hård kritik för sitt dåliga resesinne. Många har varit så chockade att de varit övertygade om att allt är fejk.

Men efter filmen inifrån evakueringsplanet har tonläget ändrats.

”Du är en jävla idiot! Jag hoppas du är medveten om att du upptagit någon annans plats på evakueringsplanet? Någon som verkligen behövde det”, skriver en person på Facebook.

Det finns även flera stycken som hyllar Miles Routledge och tycker att det varit underhållande att ta del av hans uppdateringar på sociala medier.

”Jag har följt hela historien ända sedan din första uppdatering. Du har hanterat det här bra. Det här är något av det bästa som hänt på sociala medier, och hatarna har gjort det tio gånger roligare, och kommer utan tvekan att fortsätta göra det”, skriver en person.

LÄS OCKSÅ: ”Rekordmamman” påstods ha fött 10 barn – nu avslöjar maken sanningen

LÄS OCKSÅ: Bitter strid delar fryspizza-familjen– mörka hemligheten sedan kriget

Foto: Facebook, Capt. Chris Herbert, TT

Senaste nytt