TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Mammans knep fick två veckor gamla dottern att sluta med blöjor

29 mar, 2022 
https://image.hant.se/image-7524194?imageId=7524194&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=56.22&x=0&y=19.28
Alex Hartelius
Montana Lower, Tom Linwood och dottern Blue
Familjens knep fick dottern att sluta med blöjor efter bara två veckor.
Taktiken har gjort att de kunnat spara stora summor pengar.
– Det handlar om att lyssna på sitt barns signaler, säger mamman Montana Lower.
Annons
Pojken har fött upp en larv till fjäril – hunden äter upp fjärilen direktBrand logo
Pojken har fött upp en larv till fjäril – hunden äter upp fjärilen direkt

Vissa föräldrar har en tendens att gå egna vägar. Montana Lower och Tom Linwood från USA tar kanske täten med sin innovativa uppfostringsmetod.

Dottern Blue, 15 månader gammal, har inte använt blöjor sedan hon var två veckor gammal. Både Montana och Tom är övertygade om att den så kallade ”eliminerigskommunikationen”, som innebär att man tidigt vänjer ett barn vid potträning, fungerat.

– Det handlar om att lyssna på sitt barns signaler och förstå när de behöver gå på toaletten, och låta dem göra sina behov på toaletten i stället för i blöjan, säger Montana Lower på Youtube.

Tom Linwood och Blue
Tom Linwood lyssnar på dottern Blues behov och tar sig tid att sitta med när hon går på pottan.

Familjens pottips: ”Väldigt logiskt”

Paret betonar att engångsblöjor är en uppfinning som bara funnits i 50 år och att det är helt naturligt om en bebis börjar potträna i tidig ålder. I Blues fall började det med en matlåda och har sedan avancerats till andra toalettliknande föremål.

Annons

– Bebisar föds utan kunskapen att gå på toaletten, men om vi inte lär dem att gå i blöjan behöver vi heller inte lära om det sen. Det är väldigt logiskt att vänja dem vid toaletten på det här sättet, säger Tom.

Familjen bor i en husbil och har hela sitt hem på fyra hjul. Det är också i den husbilen som Blue lärt sig sina avancerade pottkonster. Tom och Montana sa att de åsidosatte en hel dag för att Blue skulle lära sig att utföra sina behov i matlådan – och sen dess har hon aldrig behövt någon blöja.

Har sparat in stora summor pengar

Ibland händer det även att bebisen besöker den ”riktiga toaletten”. Då brukar pappa Tom sitta med dottern på huk för att visa hur motoriken brukar se ut.

Paret säger dock att det viktigaste är att hela tiden vara närvarande och finnas till hands när det är dags. De säger även att det varit kanon för både ekonomi och miljö.

– Först och främst måste du vara närvarande, men det är också bra att bebisen har kläder som är lätta att ta av, säger Montana.

Tom Linwood och Blue
Pappan Tom Linwood visar dottern vilken motorik man använder vid toabesök.

Foto: Youtube, Instagram

Annons