Mamman ljög om döda dottern Olivias cancer – fick miljon i donation

Olivia Gant och Kelly Turner

7-åriga Olivia Gant påstods lida av cancer och en rad andra sjukdomar.
Mamman hävdade att dottern var döende och drog in miljoner i donationer.
Men efter dotterns död visade obduktionen att hon inte led av några större hälsoproblem.
0:35

Efter reklamen: Mamman tappar dottern ner i björnarnas inhängnad

(0:35)

Olivia Gant från Colorado trodde att hon var dödssjuk. Det trodde också hela världen. Mamman Kelly Turner hävdade att dottern led av autism, svåra krampanfall och cancer.

Hon påstod även att tiden var knapp och att dottern inom kort skulle dö av tarmsvikt. Kelly Turner drog in över en miljon i donationer som skulle gå till att uppfylla dotterns sista önskningar i livet.

I olika program kunde man följa Olivia när hon betade av sin bucket-list. Hon fick bland annat vara brandman för en dag, följa med polisen och baka en egen kaka i tv.

Olivia Gant

Olivia Gant fick följa med polisen i Denver som en del av hennes bucket-list.

Denver Police Department
Olivia Gant

Olivia Gant fick även göra en egen kaka i tv.

Youtube

Kelly Turner åtalades för mord

Samtidigt var läkarna skeptiska till att Olivia var döende. Trots flera anmälningar så väntade man med att starta en utredning. Först när ett annat barn i Kelly Turners vårdnad påstods ha drabbats av cancer började man ana ugglor i mossen.

Kelly erkände då att hon ljugit om andra barnets cancer, men i Olivias fall talat sanning, rapporterar People. Hon greps 2019 – men då var dottern Olivia redan död sedan två år tillbaka.

Olivia dog endast sju år gammal 2017. Obduktionen visade inga tecken på att Olivia haft några större hälsoproblem. Efter gripandet åtalades Kelly Turner för mord.

Kelly Turner

Kelly Turner åtalades för mord 2019.

Youtube
ONDSKA Mamman misstänks att ha mördat sonen Alex, 2

Mamman döms till 16 års fängelse efter Olivias död

I januari 2022 erkände hon sig skyldig till stöld, bedrägeri och misshandel av barn orsakat av underlåtenhet. Hon dömdes till 16 års fängelse, men friades från mordmisstankarna.

Flera psykiatriker har sagt att Kelly Turners agerande påminner om Münchhausen by proxy, ett syndrom som gör att man exempelvis orsakar sitt barn skada för att själv vinna sympatier. Hennes försvarsadvokat Ara Ohanian hävdar dock att det är felaktigt och att hon aldrig fått någon diagnos.

Även Kelly Turners styvfar tror att hon lider av Münchhausen by proxy.

– Olivias morföräldrar är helt förkrossade efter att deras glada och talangfulla barnbarn dött. Nu när de rättsliga åtgärderna är färdiga vill Olivias morföräldrar samarbeta med samhället och myndigheter för att göra folk mer medvetna om sjukdomen Münchhausen och medicinsk barnmisshandel, säger åklagaren Hollynd Hoskins i ett uttalande, enligt CNN.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Olivia Gant

Olivia Gant blev 7 år gammal.

Gofundme

LÄS OCKSÅ: Pappan i svår sorg – döttrarna och mamman mördade

LÄS OCKSÅ: FBI: Gabby Petito har hittats död – familjen: ”förkrossade”

Foto: Youtube, Gofundme, Denver Police Department

SENASTE NYTT!