TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Lilla flickan föddes utan hand – hyllas nu efter farmors fina gest

14 sep, 2022 
https://image.hant.se/image-8695329?imageId=8695329&width=1320&height=1320&cropw=62.5&croph=62.5&x=15.18&y=7.14
Maja Slobodnik
Remi Blackburn utan hand.
Ettåriga Remi föddes utan sin högra underarm och hand.
För att flickan inte skulle känna sig annorlunda fick hon en speciell present av sin farmor.
Annons
Sarah föddes utan armar "världens bästa mamma"Brand logo
Sarah föddes utan armar "världens bästa mamma"

Det var i vecka 20 som gravida Sarah Blackburn, 29, och maken Jack Blackburn, 31, fick veta att barnet i mammans mage inte skulle födas helt normal. Vid ultraljudet berättade läkaren att bebisen skulle födas utan en fullt utvecklad höger arm. Mamma Sarah berättar för Wales Online om ögonblicket de fick beskedet om flickans dysmeli.

– Mitt hjärta sjönk och Jack stoppade ansiktet i händerna och vände sig mot väggen. Det är ett av de ögonblicken man aldrig kommer att glömma. När vi kom ut från ultraljudet bröt jag ut i gråt eftersom vi var så överväldigade av allt, säger Sarah till Wales Online.

Dottern Remi Blackburn föddes på förmiddagen den 29:e april 2021 på ett sjukhus i Berkshire i England och så fort hon kom till världen släppte all oro. Men mormor Toni, 57, visste att Remi skulle känna sig annorlunda och var fast besluten om att lätta bördan för den lilla flickan.

Annons

Dockan Dolly

Farmor Toni bestämde sig för att Remi, i dag ett år gammal, skulle få en docka som liknade henne – något man inte ser till vardags i leksaksaffärerna.

– Vi hade velat skaffa henne en leksak som matchar hennes annorlunda arm ett tag, men alla dockor kom från USA och de var aldrig tillgängliga, berättar mamma Sarah.

Toni tog då saken i egna händer och köpte en docka och gav den en make-over. Dockans högra arm syddes upp för att efterlikna Remis dysmeli. När flickan fick presenten, dockan Dolly, på julafton blev hon överlycklig.

Remi och dockan Dolly med likadana höger armar.
Farmor Toni köpte en vanlig docka och sydde sedan upp armen för att efterlikna flickan.

– Hon fick den på jul och har inte lagt ifrån sig den sedan dess. Medan det är otroligt fint att Remi har en så önskar jag att det fanns mer mångfald bland leksakerna för bebisar och barn, påpekar mamma Sarah.

Sedan Remis födsel har Sarah och Jack skapat ett Instagramkonto för att sprida kunskap om flickans missbildning och visa upp hennes framsteg. Sarah berättar att kontot blivit som en liten gemenskap där andra föräldrar också öppnar upp om liknande erfarenheter.

Lilla Remis enda funktionshinder är hennes arm och annars utvecklas hon fullt normalt som andra barn. Föräldrarna beskriver hennes om frisk och glad, och extremt envis.

FOTO: SWNS

Annons