Kaos på flygplan – mamma och dotter avslängda: ”Fara för andra”

Mor och dotter blev utkastade.

En mamma och dotter blev utslängda från ett flygplan.
Efter att paret inte var nöjda med sina sittplatser utbröt det tumult med andra passagerare.
– Hela planet applåderade när de kastades ut, säger en kvinna som såg den gapande familjen.

Två kvinnor skulle flyga med Southwest Airlines, från Sacramento, USA. Plötsligt utbröt det tumult när mor och dotter inte var nöjda med att de saknade sittplatser. Paret började skrika på andra passagerare att de skulle ge upp sina stolar.

Allting fångades på film och laddades upp på TikTok.

Enligt ögonvittnen och rapporter kastades mor och dotter av flygplanet. Planet hade inte hunnit lämna flygplatsen, innan det tumultartade bråket uppstod. Anledningen till bråket ska ha varit att mor och dotter inte var nöjda med sina tilldelade sittplatser och krävde att andra passagerare skulle ge upp sina stolar. Planet var fullbokat och paret skulle varit tvungna att vänta på ett annat flyg.

Var inte säkert att lyfta – med mor och dotter kvar

The Daily Star rapporterar att planet fick stå kvar på marken i flera timmar på grund av tumultet. Kabinpersonalen ansåg det inte säkert att lämna flygplatsen med mor och dotter kvar i flyget, så tillslut slängdes de av planet i Sacramento, i den amerikanska delstaten Kalifornien.

OJDÅ! Mamman hånas för pinsamma Ikea-missen: ”Varit lite väl hårda”

En video på händelsen har blivit viral på plattformen TikTok. En kvinna som såg händelsen skriver att hela planet utbröt i applåd när mor och dotter äntligen gick av planet.

Planet var fullbokat – men paret skulle tvunget ha sittplatser. Så de började skrika på de andra passagerarna.

Foto: TIKTOK

Ögonvittne: Krävde att alla andra skulle flytta sig

Planet var nämligen fullbokat när mor och dotter klev på planet. Trots att flera ur kabinpersonalen sa åt mor och dotter att lämna planet vägrade paret. De gick helt enkelt förbi personalen och började skrika på andra passagerare att lämna sina sittplatser.

– De tycke att alla andra skulle flytta så de kunde få egna sittplatser, säger kvinnan i TikTok-klippet.

– En flygvärdinna sa till dem vänligt att de behövde vänta på nästa flyg. De sa även att de inte kunde be andra passagerare att lämna sina sittplatser.

Annorlunda platssystem

Men det struntade mor och dotter högaktligen i och började skrika på de andra passagerarna att ge upp sina sittplatser.

– Kabinpersonalen kände sig inte att de andra passagerarna var säkra så länge mor och dotter var kvar på flygplanet, säger kvinnan i TikTok-klippet.

Southwest Airlines har ett annorlunda platssystem.

Flygbolaget delar inte in passagerna i olika grupper, eller ger dem specifika sittplatser. Utan man köar – och efter utrymme får man välja sin egen plats. Helt enkelt så får den som är först till kvarn välja sina egna stolar, vilket kan vara anledningen till att tumultet utbröt.

LÄS OCKSÅ: Guldmedaljör limmade fast sig på flygplanets tak: ”Spektakulärt”

LÄS OCKSÅ: Kvinnan tappar det på flyget – tejpas fast med silvertejp

Foto: TIKTOK, Håkon Mosvold Larsen

Senaste nytt