TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Idag är det kaffets dag – det säger din kopp kaffe om dig

29 sep, 2022 
https://image.hant.se/image-8695329?imageId=8695329&width=1320&height=1320&cropw=62.5&croph=62.5&x=15.18&y=7.14
Maja Slobodnik
Kaffekopp.
Gillar du ditt kaffe utan krångel?
Det kan vara ett tecken att din personlighet är lika svart som ditt kaffe.
Annons
Talmannens bästa fikatipsBrand logo
Talmannens bästa fikatips

Dina matpreferenser säger mer om dig än vad du tror – iallafall om man ska tro på forskningen. En studie som gjorts vid det österrikiska universitetet i Innsbruck visar nämligen att människor som gillar bittra smaker som svart kaffe och mörk choklad i högre utsträckning har mindre charmiga karaktärsdrag. Det handlar om personlighetsdrag som psykopati, narcissism och sadism, skriver Nyheter24.

Desto mörkare kaffe, desto mörkare personlighet

Studien har genomförts genom att 500 kvinnor och män genomgått två prövningar. Under den första prövningen fick de betygsätta mat och dryck från en lång lista med alla olika typer av livsmedel. De skulle betygsättas på en skala från ett till sex baserat på hur mycket de tyckte om maten eller drycken.

Nästa steg i studien var för försökspersonerna att genomgå personlighetstester för att få ett grepp om varje enskild persons personlighetsdrag.

När resultaten analyserats var slutsatsen tydlig – människor som gillar bittra saker har mörkare personlighetsdrag, människor som gillar sötare smaker är mer sympatiska.

FOTO: TT

Annons