Hårda kritiken mot kortvuxne Hasbulla Magomedov, 18

Hasbulla Magomedov, 18, har gjort succé på Tiktok de senaste veckorna när han fajtas med olika personer.

FOTO: Hasbulla Magomedov/Instagram

Hasbulla Magomedov, 18, videos gör just nu succé på Tiktok.
I klippen slåss tonåringen med olika personer och fansen kallar honom ”Mini Khabib”.
Men nu får 18-åringens skojmatcher hård kritik från andra kortvuxna.

Ryssen Hasbulla Magomedov från Makhachkala vid Kaspiska havet har tagit Tiktok – och världen – med storm. Han föddes med genetisk störning som gör att han är kortväxt och har en mycket ljus stämma.

Fram till i våras var han tämligen okänd, men när Hasbulla började posta videos på Tiktok där han skojar och fajtas med olika personer blev det genast en viral hit.

På bara några veckor gick han från total doldis till kändis.

503 Service Unavailable

Kallas ”Mini Khabib”

Smeknamnet ”Mini Khabib” fick han efter MMA-fightern Khabib Nurmagomedov som också är från Makhachkala. Hasbulla Magomedov har också lagt upp en parodi av Nurmagomedovs invägning inför UFC-match mot Conor McGregor, skriver nyhetssajten Sportskeeda.

MMA-fightern och hans beundrare verkar känna varandra ganska väl. Under ramadan postade Khabib Nurmagomedov en videohälsning med Hasbulla.

Har fått kritik

Nyligen fick Hasbulla Magomedov hård kritik från andra kortväxta.

18 maj i år ska en påstådd match ägt rum mellan Hasbulla Magomedov och Abdu Rozik, 17, en kortväxt sångare från Tajikistan, men det finns ingen video eller bilder från själva matchen.

Däremot hölls en presskonferens inför matchen där Hasbulla Magomedov berättade att han är 18 år, väger 17 kilo och är en meter lång. I videon ses de två tonåringarna skrika glåpord till varandra och då och då ryker de ihop och tvingas hållas isär av två män.

Mest framstår det som ett stort jippo.

FÄRDIGKLIPPT Nordkorea FÖRBJUDER 80-tals-frillan

”Oetiskt och fel”

Organisationen för kortväxta atleter i Ryssland reagerade på videon och dess ordföranden Uliana Podpalnaya kallade matchen ”oetisk och fel” i en intervju med ryska Gazeta.

Hon menade att videon knappast hjälpte parasporten utan snarare gör att människor skrattar åt kortväxta idrottare.

– Det finns inget seriöst i det här, det är inte sport. Det skulle kunna vara rätt och vackert om MMA blev en gren i Paralympic. Då skulle människor förstå att det är en seriös sport, seriöst utövande och inte någon slags skrattshow, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Ridskolan portar tunga ryttare från att rida: ”Ett problem”

LÄS OCKSÅ: Journalistens ord om sex-intervjun: ”Svårt att koncentrera sig”

FOTO: Hasbulla Magomedov/Instagram

Senaste nytt