Här är kocken som gör sushi på insekter

Amerikaner och européer brukar inte mumsa i sig insikter, men en stor del av världen ser krypen som en riktig delikatess.

Lyxig delikatess eller otroligt äckligt? Insekter delar världen i två läger.

TT/Roger Schederin och Pixabay
Var 17:e år invaderas delar av USA av cikador. 2021 är det dags för nästa svärm av insekterna.
Kocken Bun Lai tar tillfället i akt och rullar sushi på krypen:
– Två miljoner människor äter insekter, amerikaner och européer tycker det är äckligt, men halva världen ser det som en delikatess – vilket det är, säger han.

Se klippet där kocken Bun Lai slänger ihop mat av cikadorna, insekterna som invaderar USA i stora svärmar under ungefär två veckor.

LÄS OCKSÅ: Mask i magen – grönt ljus för ätbara insekter

LÄS OCKSÅ: Här är namnen varken du eller ditt barn får heta

Senaste nytt