Gravida mamman drabbades av allvarliga sjukdomen – farliga beslutet

Sienna Rita Elizabeth Dennett och Stacey Jones

Barnet i magen slutade röra på sig när Stacey Jones fick corona.
Hon tvingades föda dottern tre månader för tidigt – och bebisen föddes med en allvarlig hjärnblödning.
– Vi måste ta sjukdomen på allvar, särskilt om du är gravid, säger Stacey.
0:27

Efter reklamen: Vaccinmotståndare på sjukhus "Gör inte samma misstag som mig"

(0:27)

Slå på ljud

Stacey Jones från Plymouth var tidigt in i graviditeten när hon fick corona. Strax efter sjukdomsbeskedet upptäckte hon att bebisen i magen slutat röra på sig och hon fördes akut till sjukhus.

Då blev hon tvungen att föda barnet, trots att det var tre månader för tidigt. Via ett kejsarsnitt såg Sienna Rita Elizabeth Dennett världens ljus den 29 juli 2021. Vid födseln vägde hon drygt 900 gram och läkarna gav henne bara 60 procent chans att överleva.

Sienna föddes också med en allvarlig hjärnblödning och blev kvar på neonatalavdelningen i 79 dagar.

Stacey Jones och Greg Dennett

Stacey Jones drabbades av corona och märkte att dottern i magen slutat röra på sig. Hon åkte in till sjukhuset och födde tre månader för tidigt.

Youtube

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

”Hon var så himla efterlängtad”

Hon kommer ha inlärnings- och rörelsesvårigheter resten av livet och mamman Stacey Jones är förkrossad efter det fruktansvärda beskedet.

– I hela mitt liv har jag drömt om att få en flicka. Hon är den första tjejen i min familj. Min pojkväns pappa har sju killar som barnbarn och min mamma och pappa har fyra killar som barnbarn. Hon var så himla efterlängtad, säger Stacey Jones till Daily Mail.

Sienna gjorde sin första hjärnoperation när hon var två veckor gammal. När hon hade växt till sig och vägde 2,5 kilo genomförde hon sin andra. I dag är hon åtta månader gammal och skrattar och pratar mycket.

Sienna Rita Elizabeth Dennett

Läkarna upptäckte att Sienna Rita Elizabeth Dennett hade en allvarlig hjärnblödning och redan när hon var två veckor gammal genomgick hon en hjärnoperation.

Youtube
Sam dog i föräldrarnas armar – familjens ofattbara sorg: ”Viskade”

Staceys varning efter det fruktansvärda

Stacey Jones säger att coronan gjort så att hennes och familjens liv aldrig kommer bli sig likt. När hon fick viruset under graviditeten var hon inte vaccinerad och hon tror att det kan ha påverkat förlossningen.

– Det är så himla viktigt att vaccinera sig. Om jag hade fått min spruta kanske utgången hade blivit helt annorlunda. Läkarna sa att coronan orsakade ett virus på min moderkaka som gjorde att Sienna inte fick tillräckligt med näring från den.

– Många tror att corona är som influensan, men den attackerar alla dina organ i kroppen. Vi måste ta sjukdomen på allvar, särskilt om du är gravid.

Stacey Jones och Greg Dennett med sina barn

Stacey Jones och Greg Dennett med dottern Sienna Rita Elizabeth Dennett och sonen.

Youtube

LÄS OCKSÅ: Linda och maken dog samma dag – en minut emellan

LÄS OCKSÅ: Sjuksköterskan Natalies, 46, dog – brodern berättar om sorgen

Foto: Youtube, Facebook

SENASTE NYTT!