Föräldrarna stämmer sonen – för att han inte gett dem något barnbarn

Föräldrarna stämmer sonen – för att han inte gett dem något barnbarn

Det indiska paret Sanjeev Prasad och hans fru Sadhana Prasad stämmer nu sin enda son och hans fru.
Detta efter att de inte har skaffat något barn efter sitt sex års långa äktenskap – något som uppmärksammandes i TV4:s Efter fem.
Nu vill föräldrarna ha ett barnbarn inom ett år – eller 6,5 miljoner kronor.
0:25

Efter reklamen: Hästen får nog – skickar flickan upp i luften

(0:25)

Paret Sanjeev Prasad, 61, och hans fru Sadhana Prasad, 51, från delstaten Uttarakhand i Indien har en stor önskan, att få ett barnbarn.

De vill till och med ha ett barnbarn så mycket att de nu stämmer sin enda son och hans fru för att de inte har skaffat något barn efter att ha varit gifta i 6 år.

Sanjeev och Sadhana menar att de får utstå ”psykiska trakasserier” då de inte fått något barnbarn ännu.

– Jag har bara en son. Jag spenderade alla mina besparingar på hans uppfostran. Jag skickade honom till USA 2006 och betalade fem miljoner rupies (omkring 600 000 svenska kronor) för en pilotutbildning. Han tvingades återvända till Indien på grund av den internationella ekonomiska krisen och jag fick försörja honom, säger Sanjeev Prasad till The Times of India.

Sanjeev och Sadhana

Påkostade lyxbröllopet

Två år efter den avslutade utbildningen så fick sonen jobb på ett privat flygbolag i Indien. Efter det, 2016, så valde Sanjeev och Sadhana att arrangera ett äktenskap åt sonen i hopp om att han och den blivande frun skulle få barn ihop.

Bröllopet ägde rum på ett femstjärnigt hotell och föräldrarna snålade inte direkt med bröllopspresenten. Sonens och hans nya fru fick nämligen en lyxbil för flera hundratusen kronor samt en härlig bröllopsresa utomlands.

– Min son har varit gift i sex år men de planerar fortfarande inte att skaffa barn. Om vi hade ett barnbarn skulle våra liv bli uthärdliga, säger 61-årige Sanjeev.

Han menar också att det uteblivna barnbarnet har gjort att både han och hustrun mår psykiskt dåligt. De menar också att de har tömt alla sina besparingar för sonens skull.

– Vi är väldigt olyckliga. Vi är pensionerade. Vi vill bli farföräldrar. Vi är till och med villiga att ta hand om deras barn. Barnbarn ger glädje i människors liv, men vi berövas den.

2-årigen får träffa sin lillebror för första gången

Se klippet här!

Hårda kravet: Ett barnbarn eller 6,5 miljoner

Nu menar Sanjeev och Sadhana att deras sista alternativ för att få ett barnbarn är att gå till domstolen.

– Vi har försökt prata med dem men när vi tar upp frågan om barnbarn blir de undvikande. Deras beslut att inte skaffa barn skulle innebära slutet för vårt efternamn, säger den 57-åriga kvinnan till BBC, enligt Dagens Nyheter.

Parets son och hans hustru bor för tillfället 200 mil ifrån varandra. Detta på grund av sina respektive arbeten.

Advokaten till föräldrarna utan barnbarn menar att detta fall är det första av sitt slag i Uttarakhand och sannolikt i hela Indien, detta uppger The Times of India.

Nu är föräldrarnas krav att sonen tillsammans med hurtsen ska producera ett barn inom ett år. Annars ska de betala 50 miljoner rupies, motsvarande 6,5 miljoner svenska kronor, enligt Hindustan Times.

Denna nyhet uppmärksammandes också i TV4-programmet Efter fem under onsdagen. Den infekterade familjekonfliken fick programledaren Tilde de Paula Eby och kollegorna Axel Pileby och Henrik Alsterdal att starta en diskussion om den märkliga situationen och om det fanns någon överenskommelse mellan sonen och föräldrarna att han skulle skaffa barn om han fick utbildningen betald.

– Så många frågor, säger Tilde de Paula Eby efter inslaget.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!