FBI: Gabby Petito har hittats död – familjen: ”förkrossade”

Den försvunna influencern Gabby Petito har hittats död.
FBI meddelar att de hittat en kropp i den nationalpark som 22-åringen försvann i.
Gabby Petitos pappa har lagt upp en hjärtskärnde bild på Twitter.
– Det är en otroligt svår tid för familjen, säger advokaten Richard Stafford.

Gabrielle ”Gabby” Petito, 22, försvann när hon var på resa genom USA med sin pojkvän. Hon åkte med sin fästman Brian Laundrie, 23, i en ombyggd skåpbil på resan som skulle ta dem genom hela landet.

Hela färden dokumenterades av Gabby Petito på sociala medier. Men plötsligt var hon försvunnen. Hennes fästman Brian Laundrie hade inga svar på varför, något Hänt rapporterat om förut.

Nu har FBI, den federala polisen i USA, hittat kvarlevor i den nationalpark som 22-åriga Gabby Petito tros ha försvunnit i. FBI menar att kroppen går i linje med deras eftersökande av den försvunna influencern, skriver flera internationella medier.

Den 22-åriga influencern har varit försvunnen sedan den 25 augusti.

FBI, tillsammans med lokala poliser söker efter Gabby Petito. Myndigheterna fann under söndagen kvarlevor som stämde med deras eftersökande, meddelar de under en presskonferens.

Gabbys pappa Joseph Petito: ”Hon rörde världen”

Familjen bekräftar nu på sociala medier att hon hittats död.

Gabby Petitos pappa, Joseph Petito, har lagt upp en bild på Twitter på sin 22-åriga dotter. Till bilden skriver pappan att ”Hon rörde världen”, tillsammans med en emoji av ett brustet hjärta.

Även familjen har delat inlägget på Facebook-sidan ”Find Gabby”. Sidan har fungerat som familjens viktigaste sociala medieplattform, där de publicerar uppdateringar och inlägg om försvinnandet och den efterföljande sökningen.

Sista gången en anhörig var i kontakt med Gabby Petito, var när paret befann sig vid Grand Teton National Park, i Jackson, Wyoming. Innan dess hade polis tillkallats eftersom paret hade bråkat. Polismannen som mötte upp paret bar en kroppskamera. Filmklippet har sedan släppts för allmänheten. I videon kan man se en klart upprörd Gabby Petitio som erkänner att paret bråkat.

Advokaten: Ge familjen utrymme att sörja

Familjens advokat, Richard Stafford, har bett allmänheten och media att ge familjen utrymme av privata skäl.

Jag ber personligen till medlemmar i presskåren, samt till andra nyhetsmedierna om att avstå från att kontakta familjen Schmidt och Petito", sa advokaten Richard Stafford i ett uttalande.

I SORG Sonens ilska efter mammans plötsliga död – sista kampen

Meddelandet från advokaten kom kort efter att nyheten om att FBI hittat kvarlevor i den skog, tillhörande nationalparken.

– Med tanke på den senaste utvecklingen ber vi alla nyhetsmedier och journalister att ha repsekt mot Gabbys familj. De behöver tid att sörja.

En polis tillkallades när paret hade bråkat längs med vägen. En upprörd Gabby kan ses på polisens kroppskamera.

HANDOUT

Även den försvunne pojkvännen Brian Laundrie, 23, fanns då på platsen. Han tros ha åkt hem tio dagar innan sin fästmö annmäldes försvunnen.

HANDOUT

– Jag kommer kontakta nyhetsmedier när familjen är redo att göra ett uttalande, sa advokaten då, kort efter att nyheten briserade.

– Jag skulle personligen vilja tacka FBI, Suffolk County Police Department, North Port Police Department och Grand Teton Search and Rescue Team, som hjälpt till i sökandet. Ert outtröttlig arbete och viljestyrka för att få hem Gabby till sin familj har varit ovärdeligt. Familjen och jag kommer vara evigt tacksamma, la han till i slutet av sitt uttalande.

Mormor Flora Rocco: Hon kommer för evigt ha min kärlek

Flora Rocco, som är Gabby Petitos mormor, beskriver sitt barnbarn som en ”väldigt vacker flicka”, som ”för evigt kommer ha min kärlek” och att hennes hjärta är brustet över nyheten.

Den federala polisen i USA gick ut med nyheten om att de funnit kvarlevor i nationalparken under söndagen. I helgen har även stora folkmassor samlats utanför fästmannens familjehem i Florida, rapporterar The Independent. Han misstänktes då att ha gömma sig för de ansvariga myndigheterna. Utanför hemmet skreks slagrop som ”Var är Gabby?”.

Många har engagerat sig i Gabby Petitos försvinnande.

USA TODAY Network

Funnit kvarlevor i nationalparken där Gabby försvann

Under söndagseftermiddagen gick även FBI ut med att kvarlevorna ”överensstämmer” med deras sökande av Gabby Petito. Kroppen har däremot ännu under söndagen inte blivit identifierad av anhöriga.

Till media säger FBI Denver Special Agent Charles Jones att de underrättat familjen om deras fynd.

– Med hela den federala poliskåren, FBI, vill jag rikta mina kondoleanser till Gabbys familj. FBI-agenten Charles Jones tillade att ingen dödsorsak hade bekräftats ännu.

– Som alla föräldrar kan tänka sig är det en otroligt svår tid för familjen. Vi ber er alla respektera deras integritet när de sörjer förlusten av sin dotter.

NEJ!? 22-åringen försvann spårlöst på kärlekssemestern – familjens sorg

Utanför Brians familjehem i Florida har ett flertal demonstrationer uppståt under helgen. Slagord som ”Var är gabby?” har ropats mot huset, där pojkvännen först trodde gömmas.

RMCL

En obduktion har ännu inte slutförts – dödsorsaken är okänd

Han meddelade även att en "fullständig rättsmedicinsk identifiering" inte ännu slutförts, som kan "bekräfta 100 procent säkerhet" att kroppen tillhör Gabby Petito. Hennes familj "meddelats om denna upptäckten", fortsatte FBI-agenten till medierna på plats.

North Port Police Department bekräftar i en tweet att kroppen är Gabby Petitios.

– Vi är förkrossade och måste med brustna hjärtan meddela att Gabby har funnits död, skriver North Port Police Department på Twitter.

FBI, lokala myndigheter och polisen i Florida söker nu efter fästmannen Brian Loundrie.

LÄS OCKSÅ: Elias, 7, klättrade ner i soptunna och försvann – räddades till slut

LÄS OCKSÅ: Ponny utsatt för djurplågeri – tvingades stå med igentejpad mule

Foto: AP, North Port Police Department

Senaste nytt