Explosion på gasledning mellan Lettland och Litauen

Höga lågor och bilar som kör förbi i förgrunden.

FOTO: Twitter
En gasledning som transporterar gas mellan Lettland och Litauen exploderade på fredagen och orsakade en storbrand med höga lågor.
Boende i en närliggande by i Litauen fick evakueras.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Reportern tvingas fly undan explosionen
0:27

Efter reklamen: Reportern tvingas fly undan explosionen

(0:27)

Slå på ljud

En gasledning som transporterar gas mellan Lettland och Litauen exploderade på fredagen och orsakade en stor brand med ett femtiotal meter höga lågor.

Explosionen ska ha skett vid 16-tiden på fredagseftermiddagen i närheten av den litauiska byn Pasvalio. Den skedde dock inte i närheten av bostadshus och ingen ska ha skadats i explosionen, enligt operatören bakom gasledningen Amber Grid.

Explosionen orsakade en brand med ett femtiotal meter höga lågor på platsen enligt uppgifter. Och de som bor i litauiska byn Pasvalio fick evakueras, enligt lokala LRT.

Det är oklart varför explosionen skedde och det utreds nu av Amber Grid.

– Vi beklagar denna incident i gasledningssystemet. Vi började omedelbart undersöka omständigheterna kring incidenten och säkerställa gasförsörjningen till konsumenterna, säger Nemunas Biknius, vd för Amber Grid i ett uttalande.

På lördagen meddelade Nemunas Biknius att allt tyder på att det handlar om en olycka och inte ett sabotage som låg bakom explosionerna på Nordstream-gasledningarna i fjol. Enligt operatören ska explosionen ha orsakats av ett tekniskt fel, rapporterar AP.

FOTO: Twitter

FRÅN FÖRSTASIDAN