BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

EU vill dubbla priset på snus – chockbeskedet från Bryssel: ”Överförmynderi”

26 nov, 2022 
https://image.hant.se/image-7520966?imageId=7520966&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=69.31&x=0&y=9.9
Gustav Motte
EU vill höja snuspriset.
120 spänn för en dosa?
Det kan bli verkligheten efter att EU tvingat Sverige höja skatten på snus – något som är på gång, avslöjar Aftonbladet.
– Den redan hårt beskattade svensken tycks tåla en hög grad av överförmynderi. Men här tror jag faktiskt vi passerar gränsen, säger Patrik Hildingsson till tidningen.
Annons
Lars enorma bilintresse ruinerar honom – över 1 miljon i skulderBrand logo
Lars enorma bilintresse ruinerar honom – över 1 miljon i skulder

EU vill höja skatten på snus – och det är en chockhöjning. Aftonbladet har kommit över dokument från Bryssel som avslöjar att EU-kommissionen vill höja snuspriset. I ett förslaget förslås en ny punktskatt på tobak.

Enligt Aftonbladet ska förslaget offentliggöras i början av december.

Sedan ska ärendet behandlas av medlemsländerna i EU, där Sverige är en del av. Men enligt dokumentet kommer dem förslagna höjningen fördubbla priset på snus. Vilken kan få svidande effekter

Till exempel: En dosa portionssnus kan öka med hela 34 kronor. Det skulle landa på ett pris på 62 kronor dosan. Men för andra sorter är det än värre. För en dosa General lös kan priset landa på svindlande 120 kronor, skriver Aftonbladet.

Annons

Swedish Match: ”Hög grad av överförmynderi”

Swedish Match kommunikationschef är väldigt kritisk till förslaget.

– Den redan hårt beskattade svensken tycks tåla en hög grad av överförmynderi. Men här tror jag faktiskt vi passerar gränsen, säger han till Aftonbladet.

Han hoppas på att Sverige sätter ner foten i Bryssel.

– Allt annat skulle vara ett stort svek mot en miljon snusare, och det är jag säker på att regeringen inser. Framförallt i dessa tider när många har ansträngd privatekonomi, säger han till tidningen.

Foto: TT

Annons