TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Ensamma maken levde med sin döda fru – i 21 år

13 maj, 2022 
Charn Janwatchakals
Den 72-åriga änklingen Charn Janwatchakals fru dog 2001.
Sedan dess har han bott i ett fallfärdigt hus – tillsammans med hennes kista i sovrummet.
21 år senare har han nu bestämt sig för att kremera henne.
Annons
Provar sin hunds nya halsband – får tusentals volt rakt i nackenBrand logo
Provar sin hunds nya halsband – får tusentals volt rakt i nacken

2001 var den då 51-årige Charn Janwatchakal, från Thailand, med om ett stort trauma. Han förlorade nämligen sin hustru och livspartner, som dog av en medfödd sjukdom.

Man skulle kunna säga att Charn Janwatchakal, som i dag är 72 år, har haft lite svårare att släppa taget än de flesta. Han har nämligen ända sedan hustruns bortgång haft hennes kista med kroppen i rummet där han sover. Detta skriver bland annat tidningen The Mirror.

Tårarna efter beslutet: ”Jag lovar”

I över två decennier har änklingen bott i ett fallfärdigt hus som saknar el och vatten, tillsammans med kvarlevorna från hustrun i en kista. Han själv kallar det för en demonstration för att visa ”evig kärlek”.

I rucklet, som mer liknar ett förvaringsutrymme, har han sovit med kistan vid sängen och pratat med den avlidna hustrun som om hon fortfarande var vid liv.

Annons

Men nu har 72-åringen, som varit läkare i den kungliga thailändska armén, tagit ett stort beslut. Han har nämligen bestämt att det är dags för hustrun att få bäras till den sista vilan och i april så kremerades kroppen efter 21 år, framför den gråtande änklingen.

– Det kommer inte att dröja länge, jag lovar, säger han gråtandes i en video på Facebook.

Sökte hjälp – efter stora oron

Charn Janwatchakal ska ha kontaktat organisationen Phet Kasem Bangkok Foundation för att få hjälp med kremeringen. Detta eftersom han var rädd att hans fru aldrig skulle få en ordentlig begravning om han gick bort.

Han berättar också, enligt The Mirror, att han tidigare har bott ihop med sina två söner. Men de har flyttat ut efter att ha misslyckats med att övertala sin pappa att få deras mamma begravd. Efter kremeringen lade han kvarlevorna i ett vitt tyg och lade dem på samma plats som kistan har stått.

Organisationen har nu reparerat taket på 72-åringens hem, samt tagit bort ogräs och gett Charn en ny madrass, filt och kudde.

Han har lovat att göra volontärarbete för organisationen.

FOTO: Facebook

Annons