TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Daniel gifte sig med sin livs kärlek – fyra dagar senare dog hon

25 aug, 2022 
AvMaja Slobodnik
35-åriga Lyndsey McKeown hann just gifta sig med sin livs kärlek Daniel innan cancern tog hennes liv.
Efter sig lämnar hon sin nyblivna man och tre söner.
Annons
Svårt sjuka Laurie får musikterapi på sjukhusetBrand logo
Svårt sjuka Laurie får musikterapi på sjukhuset

Lyndsey McKeown, 35, gifte sig med sitt livskärlek Daniel på det hospis där hon vårdades – bara fyra dagar innan hon avled.

Familjen hade just återfått hoppet om ett långt liv tillsammans när Lyndsey i februari friskförklarades från sin cancer. Men bara tre månader senare kom den tillbaka. Denna gång i magen. Cancern var så pass allvarlig att den tog hennes liv i mitten av augusti efter totalt 18 månaders sjukdom.

– Hon var inlagd på St James sjukhus i 14 veckor. Hennes mamma gick bort för tre veckor sen på grund av andningssvikt och det var meningen att hon skulle gå på begravningen, men hon hade kräkts hela natten och hon förstod inte då att det var i hennes tarmar. Hon var på hospiset i sex dagar innan hon avled. Hennes son fyllde år den 13 augusti och hon väntade tills efter det med att gå, berättar en vän för Irish Mirror.

Annons

Riskerar bli hemlösa

På bröllopet närvarade även parets tre söner Rian, 12, Riley, 10, och Carson, 7 som nu riskerar att bli hemlösa efter sin mors död. Sharon Ogden, vän till familjen, berättar för tidningen Irish Mirror att Daniel har svårt att hinna jobba tillräckligt mycket för att kunna försörja familjen. Han är en heltidsfar och två av sönerna lider av diagnoserna autism och ADHD, vilket kräver mycket tid och uppmärksamhet. För att hjälpa till har vänner och familj startat en insamling för den ensamstående pappan som lämnades kvar.

– Det är det sista som Daniel och pojkarna ska behöva oroa sig för just nu, säger Sharon Odgden till tidningen.

"Levde livet till det fullaste"

På Lyndseys begravning vittnade gäster om vilken fantastisk person och mamma Lyndsey varit.

– Lyn levde livet till det fullaste och hade inga filter överhuvudtaget. Hon var som en andra mamma för oss. Hon ville alltid se efter oss och se till att vi var trygga och okej, berättar den avlidnes syster Ealish för Irish Mirror.

Hon berättar att hennes sista veckor i livet var tuffa men att hon fick en perfekt bröllopsdag ändå.

– Hon hade den bästa dagen och var den prinsessa hon alltid velat vara.

FOTO: Irish Mirror/Privat

Annons