TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Daniel, 32, skulle fira bröllopsdagen på semestern – nu kämpar han för sitt liv

15 sep, 2022 
https://image.hant.se/image-8695329?imageId=8695329&width=1320&height=1320&cropw=62.5&croph=62.5&x=15.18&y=7.14
Maja Slobodnik
Daniel och Kelly.
Daniel och Kelly åkte till Bulgarien för att fira tre år som gifta – drömresan blev till en mardröm när maken blev allvarligt sjuk.
Annons
Pappan tappar taget – störtar ner med kläderna påBrand logo
Pappan tappar taget – störtar ner med kläderna på

Daniel Bowman, 32, och frun Kelly, 35, firade tre år som gifta den 5e september. De slog på stort och bokade en resa till Bulgarien för hylla kärleken, men resan blev långt ifrån ett firande. Drömmen gick i kras när Daniel en morgon på hotellet fick allvarliga magsmärtor och började kräkas blod. Bröllopsdagen spenderades på ett bulgariskt sjukhus där förkrossade Kelly fick beskedet att läkarna var handlingslösa – Daniel skulle inte kunna räddas.

– Det finns inga ord jag kan använda för att beskriva hur jag känner just nu. Det här är som den värsta mardrömmen och jag vaknar aldrig från den, säger Kelly.

”Det finns inget hopp”

Daniel insjuknade i en dödlig sepsis, alltså blodförgiftning, bara dagar innan bröllopsdagen. Sjukdomen är inget nytt för familjen. 2005 avled nämligen Daniels moster Rachel av samma sjukdom, endast 28 år gammal och med den vetskapen blev nyheten om Daniels hälsa inte lättare att hantera.

Annons

– För oss att veta att vi redan förlorat en familjemedlem till sepsis så förväntade vi oss att det skulle ske igen. För mamma och pappa är det som att det kommer tillbaka för att hemsöka dem. Ingen förväntar sig att man ska behöva begrava sina barn, och än mindre sina barnbarn, säger Sam Bowman, Daniels andra moster.

Det gick snabbt utför efter att Daniel lagts in på sjukhuset. Han fick dropp och inte långt efter valde läkarna att söva ned honom och sätta honom på livsuppehållande behandling. Man genomförde en operation, men under proceduren slutade hans bukspottskörtel att fungera. Det ledde till allvarliga komplikationer och att infektionen tog sig ut i blodet.

– För fyra dagar sedan berättade de att det inte finns något de kan göra, det finns inget hopp, säger den förkrossade mostern som är kvar hemma i England.

Men familjemedlemmarna har inte gett upp hoppet om att få hem en tillfrisknad Daniel.

Daniel och Kelly Bowman på sitt bröllop.
Daniel och Kelly Bowman har varit tillsammans i tio år och gifta i tre.

”Vi är desperata. Vi har inte råd...”

Planen är att Daniel och Kelly ska kunna flyga hem till England trots att Daniel är i ett kritiskt tillstånd. Det största problemet är dock den ekonomiska biten. Hemresan är bokad och prislappen är saftig. Daniel måste nämligen flygas med maskiner som håller honom vid liv, men tack vare att familjen samlat in pengar från nära och kära har de kunnat boka en privat flygambulans som ska ta dem hem.

Annons

– Vi är desperata. Vi är bara en arbetarklassfamilj, vi har inte råd med det. Det är inte bara flyget, det är vårdkostnaderna. Det handlar om tiotusentals kronor för intensivvård, säger Sam.

Många människor har engagerat sig för att hjälpa till och har skänkt pengar till familjen. De hoppas att deras försäkringar ska täcka en del av kostnaderna, men det kommer att dröja innan de får pengar utbetalda.

– Om vi får försäkringspengarna så kommer alla att få tillbaka sina pengar. Vi behöver bara all hjälp vi kan få. Folk gör verkligen allt de kan för att hjälpa, det visar hur underbara vänner och familj vi har och vilka höga tankar de har om honom, berättar Sam.

– Stödet från familj, vänner och människor som jag aldrig har träffar tidigare har varit ovärderligt och jag är för alltid tacksam. Men nu behöver jag bara min man, säger Kelly som fortsatt är på plats i Bulgarien med Daniel.

FOTO: SWNS

Annons