Brandmannen adopterade Rebecca efter mammans beslut: ”Meningen”

Marc Hadden och Rebecca

Brandmannen Marc Hadden ryckte ut på en akut förlossning.
I dag är han barnets pappa.
– Det var meningen att jag skulle ta det larmsamtalet, säger han.
Slå på ljud

Som så många gånger förr klev Marc Hadden på sitt skift och hade inga större funderingar mer än att han skulle göra ett bra jobb. Man kan säga att dagen den 14 november 2011 kändes som vilken dag som helst.

Livet var livet. Marc Hadden var Marc Hadden. Den enda skillnaden var att brandmannen det här arbetspasset fick i uppdrag att jobba med det medicinska teamet, något han inte var speciellt van vid.

På kvällen fick de in ett larmsamtal, ett samtal som skulle påverka Marc Haddens liv drastiskt. Dagen som verkat så vanlig skulle bli väldigt ovanlig.

Oväntade vändningen: ”Meningen”

Marc och det medicinska teamet insåg snabbt allvaret. En kvinna skulle föda akut och i blixtrande fart åkte de ut, redo att hjälpa till så att ett nytt liv fick uppleva världen.

Marc Hadde hjälpte till att förlösa barnet. Bebisen fick namnet Rebecca Grace och inom kort skulle hon bli hans dotter.

– Det var meningen att jag skulle ta det larmsamtalet, säger han till Brightside.

Marc Hadden, Rebecca och familjen

Marc Hadden med sina två söner och Rebecca.

Facebook

Marc blev Rebeccas pappa: ”Var möjligt”

Rebecca och mamman fördes efter förlossningen till sjukhuset. Strax därefter stod det klart för Marc Hadden att mamman inte ville ha barnet och hade för avsikt att adoptera bort det.

Mammans beslut sådde ett tankefrö hos Marc. Marc och hans fru Beth hade försökt skaffa ett tredje barn, men inte lyckats. Han började direkt titta på möjligheten om det gick att adoptera Rebecca.

– Det var en lång natt, där jag inte visste om det ens var möjligt. Vi fick veta morgonen efter att det var möjligt, och bollen sattes i rullning väldigt snabbt, säger Marc Hadden.

Rebecca och Marc Hadden

Marc bestämde sig för att adoptera Rebecca. Tio år senare delar de ett speciellt band. ”Det var meningen att jag skulle ta det larmsamtalet”, säger han.

Facebook

Så är Marcs relation med Rebecca i dag

Adoptionen gick snabbt. Två dagar efter förlossningen hade Marc Hadden, Beth och parets två söner fått en ny familjemedlem.

Även om lyckan beskrevs som obeskrivlig, så kände Marc en rädsla. Han var van att uppfostra pojkar och kände en oro att han skulle göra något fel.

– Det var absolut väldigt läskigt, men en väldigt härlig känsla också. Vi har aldrig tittat tillbaka och hon är helt och hållet en del av vår familj, säger Marc Hadden.

Rebecca är i dag tio år gammal. Hon och Marc har en speciell relation, som de för alltid kommer dela med varandra.

– Vi delar vetskapen om att vi kom in i varandras liv av en anledning. Beslutet att berätta för Gracie från början har varit av respekt för henne.

Marc Hadden och Rebecca Grace

Marc Hadden och Rebecca Grace.

Facebook

LÄS OCKSÅ: Jono adopterades bort av föräldrarna – tyckte han var för ful

LÄS OCKSÅ: Pappan Ray hyllas för heroiska insatsen – räddade livet på döttrarna

Foto: Facebook

SENASTE NYTT!