Anne tog med sig sin 9 månader gamla bebis på rockfestival

Andrew Harris och sonen Ziggy

Ziggy är bara nio månader – men har redan gått på sin första rockfestival.
– Vi hade ett seriöst snack innan, säger mamma Anne.
0:29

Efter reklamen: Här rockar Greta Thunberg loss under Climate Live konserten

(0:29)

Slå på ljud

Det är farligt för mindre barn att utsättas för höga ljudvolymer under en längre tid. Barnet kan senare i livet bland annat få hörselskador och drabbas av stress. Samtidigt har tekniken gått framåt och i dag finns det hörselkåpor anpassade för barn som stänger ute ljudet.

Sommaren är en årstid fylld av konserter och spelningar. Många planerar vilka band de ska se och vilka festivaler de ska besöka. För vissa börjar planerna i ett tidigare stadie än andra.

Musiktokiga paret Anne Shirley, 36, och Andrew Harris, 37, började planera festivalbesök med sonen Ziggy redan innan han var född. Så nio månader efter födseln gick familjen på sin allra första spelning tillsammans.

Ziggy

Nio månader gamla Ziggy har redan börjat gå på festivaler.

Anne Shirley / SWNS
Det händer om Ukraina vinner Eurovision – Sveriges erbjudande

”Vi hade ett seriöst snack”

För både Anne och Andrew var det en självklarhet att tidigt introducera Ziggy för musikens värld. Nyligen besökte familjen Download Festival i England. Succén var så omedelbar att de efteråt gick ut och uppmuntrade andra föräldrar att ta med sina småbarn på festivaler.

– Vi hade ett seriöst snack innan om det verkligen var möjligt att ta med honom och om han skulle kunna finna någon njutning av festivalen, men det visade sig att han älskade det!

– Jag tror vi kan gå så långt och säga att Ziggy hade kul. Jag kan verkligen rekommendera alla att ta med sin bebis på festival! säger Anne Shirley till Birmingham World.

Andrew Harris och Ziggy

Ziggy hade klätt sig i liknande kläder som pappa Andrew.

Anne Shirley / SWNS

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Mamma Annes tips: ”Riktigt bra”

Anne och Andrew hade rest upp ett tält så de kunde övernatta på festivalen. Ziggy hade inga problem med att somna, trots att ljudvolymen var aningen högre än vad den brukar vara.

Föräldrarna var så trygga att de till och med kunde lämna sonen i tältet och gå tillbaka för att ta del av musiken. Kanske var det hörselkåporna som låg bakom det framgångsrika besöket.

Anne Shirleys festivaltips med barn

Anne Shirley, Andrew Harris och Ziggy på festival.
  • Ta med solkräm om du har tur, regndräkt om du inte har det
  • Ta med massor av snacks och färdiga flaskor med bröstmjölk
  • Ta med egna leksaksmusikinstrument så att din bebis kan leka med banden
  • Sätt upp ett tält i området "tyst camping", även om du inte campar, och ta med ditt barn dit om musiken blir för hög eller om du behöver byta kläder
  • Köp hörselskydd för barn

– De var riktigt bra. Han lyckades till och med ha på sig hörselkåporna för det mesta! säger Anne och berättar att Ziggy kommer att återvända till festivalen nästa år.

Foto: Anne Shirley / SWNS

SENASTE NYTT!