ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntMästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinsonSonja Livbom

Anja Pärson ger Ulf Kristersson en rejäl känga: ”Bortglömd”

19 okt, 2022 
Gustav Motte
Anja Pärsons ger Ulf Kristerssons en rejäl smocka.
”Fortfarande bortglömd och oviktigt”, skriver skidlegenden, enligt Svensk Damtidning.
Annons
Ulf Kristersson blir vald till statsministerBrand logo
Ulf Kristersson blir vald till statsminister

Sverige har fått en ny statsminister – Ulf Kristersson, 58. I veckan presenterade Sveriges 35:e statsminister sin nya regering, som består av Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna, med Sverigedemokraterna som stöd.

I regeringen återfinns många kända namn. Som justitieminister Gunnar Strömmer, 50, eller Elisabeth Svantesson, 54. För att inte tala om vice statsminister Ebba Busch, 35, och arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson, 54.

Men även ett par nya namn dök oväntat upp i ministerlistan. Som den avgående ungdomsförbundsordföranden Romina Pourmokhtari, 26 och den nya kulturministern Parisa Liljestrand, 39.

En diger lista. Hela 23 nya ministrar fick Sverige i veckan, något Hänt har rapporterat om. Plus en ny statsminister!

Annons
Ulf Kristerssons nya regering.

Inte alls nöjd: ”Bortglömd”

Men Ulf Kristerssons ministerlista lämnar mycket att önska, i alla fall om du frågar alpinisten och OS-medaljören Anja Pärson, 41. På sina sociala medier hyttar hon en pjäxbeklädd spark mot den nye statsministern.

På sitt Instagram-konto berättar skriver en av Sveriges mest framstående idrottare genom tiderna att hon är mycket besviken. För Ulf Kristerssons regering saknar nämligen en renodlad idrottsminister.

Anja Pärson reagerar starkt mot Ulf Kristersson.

”Ingen riktig idrottsminister den här gången heller. Sveriges största folkrörelse känns fortfarande bortglömd och oviktig”, skriver den världskända alpinisten.

Hon får dessutom stöd av simmerskan Sarah Sjöström, 29, som delar bilden vidare till sina följare med de medföljande orden: ”Word”, rapporterar damtidningen.

Foto: TT

Annons