Amy, 27, föddes med ovanlig sjukdom – stora drömmen på bröllopet

Sjukdomen är ”en på miljonen”.

Foto: GOFUNDME
27-åriga Amy Stewart föddes med en extremt ovanlig sjukdom.
Trots otaliga operationer – och en allvarlig olycka vill hon i dag gifta sig helt smärtfritt.
– Amy är den mest otroliga, givmilda personen jag känner. Hon är så värd all stöd och hjälp hon fått, säger brudgummen Matthew, enligt The Mirror.

Amy Stewart, 27, från Milton Keynes i Storbritannien är född med en extremt ovanlig sjukdom, som endast drabbar ”en på miljonen”.

Sjukdomen heter ”Kleidokranial dysplasi” och påverkar strukturen på tänder och ben. Genom hela livet har Amy behövt lägga sig på operationsbordet otaliga gånger på grund av den allvarliga sjukdomen.

Amy Stewart fick sin diagnos strax efter att hon föddes. Då upptäckte läkarna att det lilla barnet hade tre rader med tänder, inget nyckelben och en öppen skalle.

Trots otaliga operationer så led 27-åringen av en krökt ryggrad. Något som förvärrades 2020 när Amy var med om en allvarlig olycka. Amy trillade ner för trappor i augusti månad och slog sig rejält.

Därför känner du igen ministern – slog igenom i kritiserade dokusåpan

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

– Min ryggrad är mycket mer ömtålig än hos de flesta andra. Så jag fick inte endast frakturer i min ryggrad när jag föll ner för trapporna, utan det påverkade också framfarten av min sjukdom. Det har verkligen gjort mitt liv svårt, säger Amy Stewart till The Mirror.En operation kan rädda Amy – men kostar en halv miljon

Efter olyckan träffade Amy en specialistläkare. Läkaren erbjöd henne en livlina – en operation som kan lösa hennes ryggradsproblem. Operationen kan genomföras så snart som i januari 2022.

Men operationen kommer kosta Amy och Matthew nästan en halv miljon konor, eller omkring 40 000 pund. Pengar som inte Amy – eller hennes sambo har.

För att kunna lösa sina hälso- och finansiella problem har paret satt upp en GoFundMe-kampanj. På sidan skriver paret, Amy och brudgummen Matthew att om man är villig att donera pengar – så kan paret äntligen påbörja sin dröm att starta en familj.

Ansöker om besöksförbud efter ex-frun Annas pistolvideo

– Operationen går till så att två metallskivor ska sättas mot min ryggrad. De kommer att skruvas fast och hålla mig upprätt, förklarar Amy.

– Mycket av min nuvarande smärta kan komma att försvinna tror min specialistläkare, fortsätter Amy.

Trots 27-åriga Amys allvarliga sjukdom har hon inte låtit det hindra hennes karriär – eller privatliv. Hon är i dag förlovad med sin Matthew.

Foto: GOFUNDME

Träffades och blev kära – trots Amys sjukdom

Amy och Matthew träffades 2017. Amy trodde länge att hennes sjukdom skulle sätta käppar i hjulet för både karriär och privatliv – men sen dök Matthew upp i hennes liv. Paret flyttade ihop 2020.

Samma år gick Matthew ner på knä – och frågade om hennes hand.

Matthew säger till The Mirror att hans största önskan är att se sin framtida fru utan sina ständiga smärtor.

– Om hon kan gå ner till altaret helt smärtfri, med sin pappa runt sin arm, så vore det den mest fantastiska dagen i våra liv, säger sambon och brudgummen Matthew.

LÄS OCKSÅ: Kvinna fejkade bröllop för att exet skulle höra av sig

LÄS OCKSÅ:

Foto: GOFUNDME

SENASTE NYTT!