TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

TJUVJAKT Allt DU behöver veta inför Lupin på Netflix

20 maj, 2021 
https://image.hant.se/image-7520966?imageId=7520966&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=69.31&x=0&y=9.9
Gustav Motte
Bonjour, je m'appelle Lupin.
Den hyllade franska serien Lupin är tillbaka 11 juni på Netflix.
Första säsongen avslutades med stor dramatik.
Här är allt du behöver veta inför säsong två med gentlemannatjuven.
Annons

Videon kunde inte hittas

Netflix slog stort med första säsongen av serien Lupin. Första månaden såg över 70 miljoner hushåll Omar Sy spela karaktären Assane Diop. Serien handlar om hur Assane Diop inspireras av gentlemannatjuven Arsène Lupin och hur han genomför sina listiga stöldkupper mot gräddhyllan i Paris. Men vem är denne Arsène Lupin?

Skådespelaren Omar Sy, som spelar Assane Diop i serien Lupin.

Gentlemannatjuven, som Arsène Lupin också kallas är en fiktiv karaktär som slog Frankrike med storm under tidigt 1900-tal. En inte helt orättvis jämförelse kan göras med Sherlock Holmes. Magasinet Je sais tout som beställde historien av författaren Maurice Leblanc ville göra en fransk version av succén på andra sidan Engelska kanalen med Sherlock Holmes. Efter en tids fundering kom Maurice Leblanc tillbaka till magasinet med karaktären Arsène Lupin, gentlemannatjuv.

Annons

Men trots att Arsène Lupin har litterära släktskap med mästerdetektiven på andra sidan Engelska kanalen har de väldigt olika karaktärsdrag. Den ena löser brott och jagar kriminella, medan den andre planerar stöldkupper och smiter undan lagens långa arm. En gentlemannatjuv, som är en mästare på att klä ut sig, smälta in i alla sorters sällskap och planerar avancerade stöldkupper långt innan Hollywoods Ocean's Eleven. Den litterära karaktären beskrivs ofta som Sherlock Holmes, men om han vore fransman.

Affisch för film med Arsène Lupin.

Finns mycket inspiration att hämta

Manusförfattaren George Kay till Netflixserien Lupin har mycket inspiration att hämta från sin föregångare. 115 år efter att gentlemannatjuvens historia först publicerades har 25 originalnoveller skrivits, 5 pjäser satts upp med manus skrivit av Maurice Leblanc själv, otaligt många noveller av andra författare, över två dussin filmer och tv-serier om tjuven.

Annons

Arsène Lupin och Sherlock holmes har faktiskt mött varandra. Redan 1906 i novellen Sherlock Holmes Arrives Too Late möter gentlemannatjuven sin brittiske motpart. Men efter en rättvist tvingas den franska tidningen byta namn på Sherlock Holmes. Lupin möter då istället den suspekta britten Herlock Sholmes.

Vad handlar säsong två av Netflixs Lupin om?

Assane Diop eftersöks av polisen i serietrailern.

Efter den massiva succén med första säsongen följer Netflix upp med en till säsong. Tur är det, för sista avsnittet i första säsongen lämnade alla tittare på helspänn. I materialet strömningssajten har släppt ser vi att Assane Diop är eftersökt av polisen. Han går under jorden, med sin kumpan där det verkar som de planerar ännu en stöldkupp. Nu med högre insatser än någonsin.

FÅ FLER FASCINERANDE OCH SPÄNNANDE NYHETER OM AKTUELLA HÄNDELSER: In och följ Hänt Nyheter på Facebook här!

Annons