TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Alina blev gravid när hon var gravid: ”Trodde magen skulle explodera”

14 jun, 2022 
https://image.hant.se/image-7524194?imageId=7524194&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=56.22&x=0&y=19.28
Alex Hartelius
Alina Luca
Alina Luca försökte bli gravid i flera år.
Sen gav hon upp – och blev dubbelgravid.
– Jag trodde inte det var möjligt, säger hon.
Annons
Tvillingarna gosar i badet "Som om de vore i livmodern"Brand logo
Tvillingarna gosar i badet "Som om de vore i livmodern"

Alina Luca, 30, hade dröm om en riktig storfamilj i hela sitt liv. Men när hon fick sitt första barn trodde hon inte att det skulle bli några fler. Läkarna sa att hon hade problem med sin sköldkörtel, vilket skulle försvåra chanserna att bli gravid.

Trots det försökte hon och maken Rick Carmea skaffa fler barn. Försöken pågick i två år, tills Alina och Rick gav upp. De accepterade sitt öde och stålsatte sig inför ett liv utan någon storfamilj.

Bara en månad senare fick paret ett rejält chockbesked. Det visade sig att Alina var gravid trots allt. När hon var i vecka 12 kom nästa chock. Ultraljudet visade att det låg två barn i magen, det ena aningen mindre än det andra.

Alina Luca
Alina Luca, 30, och maken Rick Carmea försökte få barn i över två år. När de hade gett upp fick de ett mirakelbesked.

”Blev gravid när jag var gravid”

Alina hade drabbats av en så kallad superfetation, vilket innebär att en andra graviditet inträffat i början på den första. Även om ett barn blev till senare så klassas de som tvillingar.

Annons

– Jag blev gravid när jag var gravid. Jag trodde inte att det var möjligt. Vi fick veta att de blivit befruktade med en veckas mellanrum på grund av storleksskillnaden. Det är ett mirakel att detta hände mig, säger Alina Luca till The Sun.

Alina Luca
Alina Luca.

”Drabbades av någon slags chock”

Paret hade sett fram emot ett syskon till sin nioåriga dotter i flera år. När det dessutom visade sig komma två så var det både chockartat, välkommet och alldeles underbart.

– När jag hade smält allt och läst på om vad som hänt så drabbades jag av någon slags chock och tänkte: ”Wow, det här händer verkligen och det händer mig”. Det var helt fantastiskt.

Tuffa graviditeten: ”Explodera”

Millie vägde 1,9 kilo vid födseln. Ellie, som kom ut en minut efter, vägde 1,8. Förlossningen gick bra, men graviditeten var tuff. Alina trodde att magen skulle explodera.

– Jag är rätt liten. Min hud sträcktes ut och jag hade så mycket bristningar och tänkte att magen skulle explodera. Jag trodde att min rygg skulle krossas eftersom min mage var så stor.

Foto: Instagram

Annons